Ana SayfaPiyasaAnalistler Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi---

Analistler Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi

2 / 5
Analistler Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi
30 Ocak 2019 - 11:35 www.borsagundem.com

İş Portföy/Nilüfer Sezgin: Merkez ilave sıkılaştırma yapabileceğinin mesajını verdi

İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın konuşmasında enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini ve bu doğrultuda gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği mesajını verdiğini söyledi.

Hem bu mesajın hem de 2019 yılı enflasyon tahmininde sınırlı bir aşağı revizyon yapılmış olmasının TCMB'nin gevşemede aceleci olmayacağını gösterdiğini belirten Sezgin, "Yıl boyunca faizin mevcut seviyesinde tutulacağı anlamı çıkarılmaması açısından, para politikasının sıkılık tarifinin 'gerekli sıkılık' şeklinde yapılıyor olması, sıkılığın dozunun enflasyona bağlı olarak şekilleneceği, yani faiz indirimi de yapılabileceğinin ifadesidir." dedi. 

Sezgin, 2020 yılı enflasyon tahminindeki 1,1 puanlık aşağı revizyon ve iç talebin ikinci yarıda canlanacağı tespitlerinin 2019'un en geç ikinci yarısında enflasyonun beklendiği gibi düşmesi halinde belirgin bir faiz indirimi olabileceğini düşündürdüğünü ifade etti. 

Bu durumun piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunun altını çizen Sezgin, kısa vade için verilen mesajların şahin bir duruş gösterdiğini söyledi. 

Başekonomist Sezgin, "TL için ve risk primi için destekleyicidir. Uzun vadeli faize de olumlu yansıyabilir. Hazine'nin yeniden uzun vadeli tahvil ihraç etmesi durumunda ilgi görmesini sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaaa30 Ocak 2019 12:12

    Payami verin payami... Eridi gitti alim gücü

  • Okie Dokie30 Ocak 2019 11:52

    Faizler daha da arttırılmalı. %30 yapılmalı. Hala iş yapmaya çalışan küçük firmalar, konut ve ev almak için bankadan kredi çekmeye çalışan vatandaşlar görüyorum. Ekonominin beli tamamen kırılmalı.

  • WeareMADURO30 Ocak 2019 16:16

    Kaynak bulamazsanız satın hainleri siyonist tohumlarını. hiç olmaz ise millet temizlenmiş olur...