Ana SayfaYatırımcı KöşesiDatagata Bilgisayar ve Atlas Yatırım Ortaklığı sorusu---

Datagata Bilgisayar ve Atlas Yatırım Ortaklığı sorusu

2 / 2
Datagata Bilgisayar ve Atlas Yatırım Ortaklığı sorusu
20 Nisan 2021 - 08:31 www.borsagundem.com

SON İKİ GÜN TAVAN

SORU- Atlas hisse senedi neden yükselip düşüyor. Özsermayesi iyi olduğu halde yükselmiyor. Alt Pazardan çıkmak için halka açıklık oranının düşmesi gerekiyor mu?

Şeref Çakmak

CEVAP- Borsada işlem gören hisselerin piyasadaki gelişmelere bağlı yükselip düşmesi olağan durumdur. Asıl olansa uzun vadede nasıl bir yönelim göstereceğidir. Firmaların uzun vadeli trendlerini belirleyen ana unsur şirketin finansal durumudur. Gelir ve kârlılık noktasında düzenli büyüyen şirketlere ait hisselerin değerlenme potansiyeli artarken küçülen ya da zarar eden firmalara ait hisselerin değerinin azalmasına şaşırmamalı. Bununla birlikte kimi zaman spekülatif hareketlerin etkisiyle tersi fiyat hareketleri gündeme gelebilmekte. Ancak böylesi sapmaların uzun süreli devam etme koşulu çok nadir gündeme gelir ve asıl olan şirketin mali yapısıyla uyumlu bir hareketliliktir. Düzenli büyümesi olmayan Atlas Yatırım Ortaklığı, dalgalı kârlılığıyla dikkat çekiyor. Söz konusu durum hissenin fiyatına da yansıyor. Son on yılda dört büyük çıkış sergileyen hisse, her defasında aşağıya kaydı. En büyük hareketini gerçekleştirdiği Haziran 2010’da düzeltilmiş verilerle 2,30 TL’ye kadar çıktı. Ağustos 2020’de de düzeltilmiş verilerle 2,21 TL’ye kadar çıktı. Geçen süre zarfında zirvede tutunma çabası satış baskısı ile birlikte zayıfladı. Gerileyen hissede son günlerdeki hareketlilik ise alıcıların toparlanmasına olanak tanıyor. Alımların güçlenmesi hissenin son iki işlem gününde tavan yapmasına ve 19 Nisan 2021 günü de 1,72 TL’den kapanış yapmasını sağladı. Alımların devam etmesi tarihi zirvesini test etmesine olanak tanıyabilir. Halihazırda Alt Pazar’da bulunan hissenin Ana Pazar veya Yıldız Pazar’a geçebilmesi için halka açık pay tutarı başta olmak üzere fiili dolaşım oranı, yerli bireysel yatırımcı sayısı ve likidite gibi farklı kriterlerin istenen seviyelere çıkması gerekiyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazıklar olsun20 Nisan 2021 14:20

    borsa bofa denen pirasa kurusuna teslim edilmiş o da yerli ve milli herkesi soydu olan biten bu bundan sonra kimse sosyal medyada sallamasın tüm borsa camiası tekmilii birden bofa ya peşkeş çekilmiş elinde avucunda ne varsa amerikan uşaklarına teslim ettirilmiştir.