Ana SayfaŞirket HaberleriÇimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler---

Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler

5 / 7
Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler
14 Nisan 2014 - 11:23 www.borsagundem.com

ÇİMSA TÜRKİYE KLİNKER KAPASİTESİNİN YÜZDE 8’İNİ OLUŞTURUYOR

-Çimsa, Türkiye’nin çimento ihtiyacının ne kadarını karşılıyor?

Mehmet Hacıkamiloğlu: Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikamız, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisimiz, Marmara ve Malatya çimento paketleme tesisimizle Türkiye klinker kapasitesinin %8’ini oluşturmaktayız.

-Dünya çimento sektöründe durum nedir? Kişi başına düşen miktar az mı çok mu?

Mehmet Hacıkamiloğlu: Dünya çimento tüketimi, 2013 yılında, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki talep artışıyla birlikte yaklaşık 4 milyar ton seviyesine ulaştı. Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen çimento tüketimi, genellikle kişi başına düşen GSMH’nin üzerinde veya paralel artış gösteriyor.  Türkiye’de kişi başına düşen çimento tüketimi son  10 yılda  yıllık ortalama  %7  yükselerek 2013’de 835 kg’ye ulaştı. Türkiye’de genç nüfus, artan altyapı projeleri ve hedeflenen kentsel dönüşüm çimento talebini arttırmaya devam edecektir…

-İnşaat sektörü nasıl gidiyor?

Mehmet Hacıkamiloğlu: 2013 yılında, geçen yıla göre %6 düşüşle 12milyon ton çimento ve klinker ihracatı gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda inşaat sektörünün büyümesine paralel olarak çimento endüstrisinin de kapasitesinin ciddi oranda arttığı görülüyor. 2013 yılında ülke genelinde büyük altyapı ve üstyapı projelerinin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de çimento tüketiminin artışını sağlayan etkenler oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)