Ana SayfaŞirket HaberleriÇimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler---

Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler

2 / 7
Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler
14 Nisan 2014 - 11:23 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’NİN İHRACAT GELİRİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Borsagundem.com-2013 nasıl geçti?

Mehmet Hacıkamiloğlu: Operasyonel performansımızı sürdürülebilir kılacak çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. 2013 yılı toplam çimento satışımız 6,5 milyon ton ile geçen seneye göre %3 artmıştır. Gri çimento operasyonumuzun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi üst düzeye taşıyarak, özel ürünler konusunda dünyanın en önemli şirketlerinden biri haline geldik. Bugün ihracat gelirimizin oldukça önemli bir kısmını beyaz çimento ve özel ürünlerden elde ediyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimiz sonucu geliştirdiğimiz yüksek katma değerli ürünleri dünyanın pek çok bölgesine satarak, hem ülkemizin ihracat gelirine katkıda bulunuyoruz hem de Türk ekonomisindeki konumumuzu her geçen gün biraz daha güçlendiriyoruz.

Sürdürülebilirliği şirketimizin her aşamadaki fonksiyonlarına entegre etmek yönünde kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde sürdürülebilirlik konusunda önemli bir platform olan Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI) üye olan ilk Türk şirketi olduk. Bu, içinde bulunduğumuz sektör dinamikleri açısından bakıldığında sürdürülebilirlik anlamında önemli ve öncü bir adım. Sürdürülebilirlik konularının doğru bir şekilde anlaşılması ve yönetilmesinin sektörün büyümesi için bir ön koşul olduğunun bilinciyle çalışan CSI’nın bir parçası olarak, sürdürülebilir geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz.

-Dolar bazındaki parasal pozisyonunuz karlılığınızı nasıl etkiledi?

Mehmet Hacıkamiloğlu: 2013 yılı ciromuz, %26’sı yurt dışı satışlar olmak üzere 953,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Konsolide ciromuz 953,7 milyon TL; esas faaliyet kârımızı ise 179,4 milyon TL’ye ulaşarak çimento sektörünün en kârlı şirketleri arasındaki yerimizi koruduk. Dünya’nın 55’den fazla ülkesine ihracat yapan bir firma olduğumuz için döviz kurlarındaki artış bizleri olumlu etkilemiştir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)