Ana SayfaŞirket HaberleriÇimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler---

Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler

3 / 7
Çimsa’nın patronu Hacıkamiloğlu’dan çarpıcı sözler
14 Nisan 2014 - 11:23 www.borsagundem.com

TÜRK ÇİMENTO SEKTÖRÜ 2014’E GÜÇLÜ UMUTLARLA GİRDİ

-Çimsa olarak 2014’ten beklentileriniz nedir? Hedefleriniz neler?

Mehmet Hacıkamiloğlu: Bugün Türkiye 64 milyon ton çimento tüketimi ve 12 milyon ton ihracat ile Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 4. büyük çimento üreticisidir. İç talebin  üzerinde oluşan kapasite fazlası dış pazarlarda ihraç edilmeye devam edilmektedir. 2013 yılında, geçen yıla göre %6 düşüşle 12 milyon ton çimento ve klinker ihracatı gerçekleştirilmiştir. Euro Bölgesi’ndeki ekonomik kriz, Akdeniz havzasında yer alan ve Türkiye'nin çimento ihracatında önemli bir pazarı olan Kuzey Afrika ülkelerinin yaşadığı sosyal değişimler, Irak ve Suriye pazarında yaşanan gelişmeler ihracatı olumsuz etkilemiştir.

Türkiye hazır beton tüketimi, 2013 yılında %9,6 büyüme göstererek yaklaşık 102 milyon metreküp seviyesine ulaşmıştır. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri ve alt yapı yatırımları hazır beton sektörüne canlılık getirmiştir.

Türkiye çimento sektörü, tüm bu gelişmeler ışığında 2014’e daha güçlü umutlarla girmiştir. 2013 yılında yakalanan ivmenin, özellikle 2014 yılının ilk yarısında da devam etmesi beklenmektedir. Kentsel dönüşüm ve altyapı yatırımları, sektörün büyümesinde büyük rol oynamaya devam edecektir.

Çimsa olarak, Gri çimento operasyonunun yanında, özel ürünler konusundaki yetkinliği üst düzeye taşıyarak, son teknoloji kullanımıyla ürünler geliştirmenin heyecanı ve coşkusuyla çalışmayı sürdüreceğiz.

Şirketimizin değer zincirini göz önünde bulundurarak; geçmişte, bugün ve gelecekte faaliyetlerimizden kaynaklanan ve kaynaklanabilecek sosyal ve çevresel etkilerimizi sürekli anlama ve iyileştirme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Öte yandan bizi heyecanlandıran bir diğer gelişme de Çimsa Eskişehir Fabrikası’nın idari binasına ilişkin… Yeşil Bina olarak planlanan bu binanın temelini de yine yakın bir gelecekte atacağız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)