Ana SayfaPiyasaTemettü miktarı cazip hisseler---

Temettü miktarı cazip hisseler

3 / 3
Temettü miktarı cazip hisseler
10 Nisan 2017 - 14:15 www.borsagundem.com

"BOLU'DA TEMETTÜ PERFORMANSI ARTAR"

Onurcan Bal /Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

Bolu Çimento: Net satışlarını istikrarlı bir şekilde artıran şirket düzenli bir şekilde faaliyet karı ve net kar üretmekte. Yüzde 23.51 net kar marjı ve yüzde 24.93 öz varlık karlılığı ile sektör ortalamasının oldukça üzerinde karlılık ve sektör ortalamasına yakın piyasa çarpanlarına sahip. Son yıllarda enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik yatırımların sonuçları mali tablolara yansımakta. Şirketin 2003 tarihinden 2013 tarihine kadar düzenli olarak temettü dağıttığı görülmekte. Bu tarihten sonra devam eden yatırımlar nedeniyle 15.12.2015 tarihine kadar temettü dağıtmamıştır. Yatırımlarını büyük ölçüde tamamlayan şirketin, yatırımların karlılık üzerinde olumlu etkisi görülmeye başlandı.

Şirketin önümüzdeki yıllarda temettü performansının yeniden artış eğilimine girmesini bekliyoruz. Şirketin son beş yıldaki temettü verimliliği ortalama yüzde 8.92. Son bir yıllık periyotta endekse göre daha İyi bir performans sergileyen Bolu Çimento'nun, satış ve karlılık rakamlarında sağladığı trend ve makul piyasa çarpanları potansiyel oluşturmaya devam ediyor. Şirket hisselerinde yüzde 12 yükselme potansiyeli ile teknik analiz kriterlerine göre 12 aylık hedef fiyatımız 6.70 TL seviyesindedir.

Ford Otosan: Türkiye'nin ihracat lideri. Verimli, esnek ve düşük maliyetli üretim ve mühendislik modeli ile yüksek kapasite kullanım oranına sahip şirket olumlu finansal görünümünü korumakta ve ihracat rakamlarını artırmakta. Euro bazlı gelire (euro dışı ülkeler dahil] sahip olması euro/TL kurundaki yükselişlere karşı doğal hedge sağlamakta ve şirket kurdaki yükselişlerden ticari alacak kur farkı geliri yazmakta. Şirketin son beş yıldaki ortalama temettü verimi yüzde 4.75. Geçtiğimiz yıllarda şirketin yılda iki kez temettü ödemesi gerçekleştirdiği görülmekte. Finansal görünümündeki pozitif seyir, ihracattaki başarıların devam etmesi, güçlü iş ve üretim modeli ve istikrarlı temettü ödemesi nedeniyle Ford Otosan hakkındaki olumlu görüşümüzü koruyoruz. Şirket hisselerinde yüzde 13.60 yükselme potansiyeli ile 12 aylık dönemde hedef fiyatımız 40.90 TL seviyesindedir.

Türk Traktör: Satış gelirlerindeki istikrarlı artış, maliyet tarafında yaşanan iyileşme şirketin kârlılık rakamlarını destekleyen gelişmeler olmakta. Esas faaliyet kârı ve net kâr son yıllarda yukarı yönlü bir seyir izlemekte. Şirketin döviz açık pozisyonu bulunması nedeniyle kur tarafında yaşanan yükselişler kur farkı giderlerini artırarak net kârı baskılasa da satış gelirlerinin yüzde 30'a yakın bir kısmının ihracat gelirlerinden oluşması kur hareketlerine karşı bir miktar doğal hedge sağlamakta.

Şirketin son beş yıldaki temettü verimliliği ortalama yüzde 10.75. Olumlu finansal görünümünü sürdüren şirketi, güçlü pazar konumu, yüksek fiyatlama gücü ve temettü verimliliği nedeniyle beğenmeye devam ediyoruz. Hisselerinde yüzde 25 yükselme potansiyeli ile 12 aylık hedef fiyatımız 102.65 TL seviyesindedir. (İdil Taraklı/Para Dergisi)


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)