Ana SayfaPiyasaHisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor---

Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor

3 / 4
Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor
07 Mart 2017 - 13:22 www.borsagundem.com

-FED, bu yıl ne yapar?

-ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz politikasına dikkat etmek gerekiyor. Genel olarak tüm beklentiler, FED'in önümüzdeki dönemde 5-6 kez faiz artırabileceği yönünde. Ancak bu artırımların 3-4 adedinin 2018 yılına kalabileceği yönünde bir beklenti de mevcut. Bu yıl, artışların hazirandan sonra gerçekleşmesi durumunda TL açısından risk azalacaktır. Ancak tersi bir senaryoda TL baskı altında kalabilir. 2017 yılının ilk yarısında enflasyonun yüksek seyretmesi zaten beklentiler dahilinde. İkinci yarıda bu durum tersine dönebilir ve bu da TL'yi rahatlatabilir.

-Euro/TL ve Euro/dolar paritesi için beklentiniz nedir?

-İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından, diğer ülkelerin de bunu takip edebileceği beklentisi, AB'nin ortak para birimi olan Euro'nun arkasındaki siyasi birliği zayıflatıyor. Bu doğrultuda Euro/dolar parkesinin de orta vadede 1,0 seviyelerine doğru gelmesi olası. Ayrıca ABD'nin ekonomi politikalarının global piyasalarda doların anavatanına dönmesiyle sonuçlanacak olması da dolara değer kazandıracak bir başka gelişme.

-Altın gram/TL bazında yükseliş eğiliminde. Ons/dolar ve gram/TL bazında beklentiniz nedir? Yatırımcı ne yapmalı?

-Altın genel olarak belirsizlik dönemlerinin favori enstrümanı. FED'in bilançosunu büyüttüğü dönemde para birimleri açısından oluşan belirsizlikler, altına yukarı yön vermişti. Şu anda bu belirsizliklerin azaldığı söylenebilir. Bu doğrultuda altın da eski gücünde olmayacak. Ancak yatay yönlü bir seyir izlenebilir. Altın ayrıca belli bir nakit akımı da içermeyen bir enstrüman. Bu doğrultuda altın eski cazibesinde olmayabilir.

-Gösterge faizde beklentiniz nedir? Merkez Bankası, nasıl hareket eder? TL faiz tarafında hangi yatırım aracı öne çıkar?

-İki yıllık gösterge faiz seviyesi ocak ayı ortalarından itibaren 5 yıllık ve 10 yıllık faiz seviyesinin üzerine çıkmış durumda. Doğal olarak kısa vadeli enflasyon beklentilerinin yukarı yönlü revize edilmiş olması, verim eğrisinin kısa tarafında yükselişe yol açtı. Zira TCMB'nin aldığı tedbirlerle fonlama maliyeti de arttı. Ancak bu durum, döviz üzerindeki baskıyı da azaltmış durumda. Yılın ikinci yarısında enflasyon verilerinin iyileşmesiyle birlikte verim eğrisinin de pozitif eğime dönmesi beklenmeli.

“DÜNYADA RÜZGAR DOLARDAN YANA”

AB'DE ÇIKIŞLAR İZLENECEK

Avrupa'da seçimler ve AB'den olası yeni çıkışlar daha büyük risk yaratacak faktörler olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda Fransa, Hollanda ve Avusturya yakından takip edilmeli.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)