Ana SayfaPiyasaHisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor---

Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor

4 / 4
Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor
07 Mart 2017 - 13:22 www.borsagundem.com

ABD’DE GÜMRÜK VERGİSİ ETKİSİ

ABD'nin iki önemli gündem maddesi var. Birincisi, ABD dışından ithal edilecek olan mallara getirilmesi planlanan gümrük vergisi. Bu verginin gümrük vergisi şeklinde değil de şirketlerin yaptığı toplam ithalat üzerinden alınan yüzde 20'lik bir iç vergi şeklinde alınması söz konusu. Bu şekilde Dünya Ticaret Örgütü kurallarından muaf olunması planlanıyor. Diğer ülkeler de benzer tedbirler alabilirler ancak bu önlemlerin sonucunun ne olacağını kestirmek oldukça zar. Ancak her durumda üretimin ABD içine kayması planlanıyor.

NAKDİN ABD'YE GETİRİLMESİ

İkinci konu ise vergisel nedenlerle yurt dışında nakit tutan şirketlerin bu paraları ABD'ye getirmesiyle ilgili düzenleme. Bu düzenlemeye ek olarak kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 20*ye çekilmesi öngörülüyor. Bu şekilde bakıldığında hem üretimin hem de sermayenin ABD'ye geri dönmesiyle global piyasalardan doların çekilmesi de yaşanacak. Bu da dolara değer kazandıracak bir gelişme olacak.

“FON SEPETİ FONU İYİ ALTERNATİF”

İKİ ÖNEMLİ TAVSİYE

Aralık 2016 itibarıyla 16,1 milyar TL büyüklüğü yönetiyoruz. 2017 yılında hedefimiz, pazardaki konumumuzu ve elde ettiğimiz başarıları daha ileriye taşımak. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak en uygun ürün ve çözümlerle cevap verebilmek. Her fırsatta yatırımcılarla paylaştığımız iki önemli tavsiyemiz bulunuyor. Bunlar, yatırımların farklı varlık sınıflarında çeşitlendirilerek riskin dağıtılması ve uzun dönemli yatırım anlayışıyla hareket edilmesi. Mevcut yatırım fonlarımız birbirinden farklı strateji ve varlık dağılımlarıyla yatırımcılara geniş yelpazede seçenek sunuyor. Ancak yatırımcıların bu imkanı kullanarak çeşitlendirmeyi kendi inisiyatifleriyle yaygın şekilde gerçekleştiremediklerini görüyoruz.

VARLIK ÇEŞİTLEMESİ İHTİYACI

Bu noktada yatırımcıların tek yatırım aracıyla varlık çeşitlendirmesini yapabilmeye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yeni fon sepeti fonumuz "Yapı Kredi Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu" çeşitli varlık sınıflarında riski dağıtarak tek bir fonla yatırımcıların bu ihtiyacına cevap veriyor. Fona yatırım yapılacak 1 TL ile farklı piyasalarda yatırım yaparken fon içerisindeki varlık alakasyonuyla risklerini dengelemiş oluyorlar. Ayrıca, TEFAS aracılığıyla fonumuza tüm banka ve aracı kurumların şubelerinden yatırım yapılabiliyor. Böylece müşterimiz olsun ya da olmasın tüm yatırımcılar kendi kurumlarından bu fona yatırım yapabilir. (Talip Yılmaz/Capital Dergisi)


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)