Ana SayfaPiyasaHisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor---

Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor

2 / 4
Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor
07 Mart 2017 - 13:22 www.borsagundem.com

-Yılın ilk iki ayını değerlendirir misiniz? Piyasalar yıla nasıl girdi? Hangi faktörler, para ve sermaye piyasalarını etkiledi?

-2017 yılına girdiğimizde gelişmekte olan piyasalar, gelişmiş piyasalara oranla 2015 yılından bu yana bir miktar da olsa geri kalmıştı. 2016 yılında ise ABD seçimlerine kadar gelişmekte olan piyasaların daha iyi bir performans gösterdiği görüldü. Seçim sonrasında ise ABD başta olmak üzere yıl sonuna kadar devam eden gelişmiş piyasa rallisi yaşandı. 2017 yılına geldiğimizde gelişmekte olan piyasalara tekrar bir ilgi olduğunu gördük. Gelinen noktada ABD'den başlamak üzere hisse piyasalarının önemli fırsatlar sunduğunu söyleyebiliriz.

-BİST-100 dolar bazında rakip borsalara göre ne kadar iskontolu?

-Dolar bazında TR MSCI Endeksi 2015 yılındaki yaklaşık yüzde 19'luk kaybın ardından, 2016 yılında da yüzde 5'e yakın kayıp yaşadı. Diğer yükselen piyasalar endeksi ise 2015 yılında TR Endeksi'ne benzer şekilde düşüş gösterirken 2016 yılında yaklaşık yüzde 8 artış kaydetti. Dolayısıyla 2017'ye girerken fiyatlama anlamında avantajlı durumdaydık. Bu nedenle 2017 yılı başından itibaren yaşanan global ralliye de katılmış olduk. Fiyatlama anlamında halen avantajımız bulunuyor.

-Türkiye hisse senedi piyasasında, yılın ilk yarısında nasıl hareket bekliyorsunuz?

-Faiz tarafında yatay bir seyir izlenebilir. Daha fazla düşüş için elbette enflasyonun daha makul seviyelere gerilemesi gerekir. Ancak hisse tarafı fiyatlama yönünden halen cazip fırsatlar sunuyor. 2017 genelinde bu durumun devam edeceğini düşünüyoruz.

-Hisse senedi yatırımcısına ne tavsiye ediyorsunuz?

Volatilite ihtimali olmakla birlikte otomotiv, finans, çimento gibi sektörlerin 2017 yılı içinde cazip getiriler sunacağını düşünüyoruz. Volatilitenin devam etmesi olasılığına karşı yatırımcılar mutlaka belirli bir "zarar durdurma" disipliniyle ve hedge anlayışıyla hareket etmeli. Zaten borsa endeksinde 70.000 seviyelerinden gelen hareket, belli bir getiriye işaret ediyor. O nedenle yukarı yönlü hareketlerden faydalanırken volatilite seviyeleri mutlaka izlenmeli. 

-Dolar/TL'de yaşanan yüksek volatilite sonrası, gevşeme var. Kur ne olur?

-Kur cephesinde gerek yurt dışı piyasalarda yükselen ekonomilere olan ilgi, gerekse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı tedbirlerle sakin bir seyir izleniyor. Zira makroekonomik açıdan baktığımızda TL'nin aslında değer kazanma potansiyeli olan bir noktada olduğu ortaya çıkıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)