Ana SayfaHisse Öneri ListesiBu şirketleri alanlar hiç üzülmedi---

Bu şirketleri alanlar hiç üzülmedi

2 / 6
Bu şirketleri alanlar hiç üzülmedi
22 Ekim 2013 - 11:31 www.borsagundem.com

DİKKAT ÇEKEN SEKTÖRLER

Bu şirketleri ve şirketlerle ilgili beklentileri haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Ancak şunu söyleyebiliriz: Perakende, maden, havacılık ve savunma sanayi şirketleri hızlı bir büyüme trendi içinde bulunuyor.

Madencilik ve sigorta sektöründe, diğer gelişmiş ve gelişmekte  olan ülkelere göre kat edeceği mesafenin çok olmasından dolayı hızlı büyüme evrelerinin devam etmesi bekleniyor. Madencilik sektörüne tanına imtiyazların ve teşviklerin sektörün önünü açmasına dikkat çekilirken, sigorta sektöründe tüm segmentlerde AB ülkelerinin çok gerilerinde olmamızın satın  almalarda yerli şirketler ve hisselerine avantaj sağlayacağı ifade ediliyor.

Konsolide teknik karlılıkta zorlanan sigorta sektöründe , satın alma ve birleşmelerde sektörün büyüme potansiyelinin değerlendirildiği de uzmanlarca ifade  ediliyor. 2005'te piyasa değeri 100 milyon TL'nin altında kalan şirketlere bakıldığında da enerji ve madencilik hisseleri dikkat çekiyor. Gübre Fabrikaları'nda ise İran yatırımı ve elde ettiği avantajın bu şirkette yükselişin sağlam temeller üzerine oturmasını sağladığı kaydediliyor. Bayram tatili sürecinde ABD'de yaşanan gelişmelerin, piyasalar üzerindeki yansımalarını göreceğimiz kesin.

Bayram tatili sırasında Amerika'da bütçe ile ilgili sorunların çözülmesi halinde global piyasalarda kısa süreli bir ralli olabileceğini söyleyen Burgan Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı, bayram sonrasında bizim piyasamızın da bu yukarı harekete tepki verebileceğini söylüyor.

Yılın geri kalanında ise FED'in tahvil alımını azaltmasının 2014 yılı başına ertelenmesi ve beklentilerin bu yönde yoğunlaşması, piyasalarda olumlu havanın  bir süre daha devam etmesine yardımcı olabilir. Ancak Nergis Kasabalı, yatırımcıların bu beklentiyi temkinli bir şekilde satın alma eğiliminde olacağı kanaatinde. Kasabalı, yatırımcıların bu beklentiyi temkinli bir şekilde satın alma eğiliminde olacağı kanaatinde. Kasabalı, ''Bu süre içinde endeksin 73.000-78.000 aralığında hareket edeceğini düşünüyoruz'' diyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartal22 Ekim 2013 21:15

    Valla bu hisseleri alanlar ciddi zarar da edebilirler. Pegasus 18.4 den açıldı. Şu an 40 tl. THY 2 sene önce 2 tl idi, şu an 8 tl. YTD.

  • sanki ilaç gibi olabilir bulana22 Ekim 2013 15:42

    2 sene sonra defter değeri 15tl civarı olabilecek(önemli konut projesi ihtimali) ama bu gün 6 tl olan bir hisse hala 2.48 tlden çaktırmadan toplanmakta arayın bulun.

  • EKO22 Ekim 2013 14:03

    AH ADEL AH, 2005 DE 3,1 TL MALİYETLİ ELİMDE VARDI,UNUTAMADIK KAĞIDI, 1 E 20, TEMETTÜLER HARİÇ