Ana SayfaPiyasaRusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri---

Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri

3 / 3
Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri
15 Ağustos 2016 - 12:56 www.borsagundem.com

ARACI KURUMLARIN ŞİRKET ANALİZLERİ:

THY: Yaz aylarındaki trafik verileri; terör ve başta Rus olmak üzere yabancı turist sayısındaki düşüşle olumsuz etkilenecek. Kötü bilançolar, hisse fiyatını negatif etkilerken 10 şehrine uçtuğu Rusya ile ilişkilerin normale dönme süreci, negatifliği sınırlayacak.

Pegasus: Rusya'da altı noktaya uçan Pegasus, Rusya krizinden olumsuz etkilendi. Bölgesel istikrarın sağlanması ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi turizmin canlanmasına katkı sağlayabilir. Bu da şirkete olumlu yansıyabilir.

TAV Havalimanları: Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle havacılıkta görülebilecek hareketlenmeyle yolcu sayısında artış bekleniyor. Bu gerçekleşirse TAV için havacılık, duty free, yiyecek-içecek ve yer hizmetleri gelirlerinde yükseliş görülebilir.

Enka İnşaat: Rublenin yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 14 değer kazanması ve petrol fiyatlarındaki toparlanma, şirket için olumlu. Gayrimenkulde, Rusya faaliyetlerinin büyümesiyle ciro ve kârlılık toparlanabilir. Rusya'daki Kashirskaya gibi AVM yenileme projeleri katma değer sağlayabilir.

Anadolu Efes: Jeopolitik sorunlar ve Rus turistler özelinde turizmde yaşanan kayıplar satışlarda baskı oluşturdu. Bira satışlarının yüzde 40'ını, meşrubat dâhil toplam hacimlerinin yüzde 18'ni gerçekleştirdiği Rusya ile iyileşmeye başlayan ilişkiler, şirket için katalizör olacak.

Şişecam: Satış gelirinin yarısından fazlasını yurtdışından sağlayan Şişecam için Rusya, önemli bir pazar. Geçtiğimiz ay Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde 275 milyon dolarlık yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa etme kararı alan şirket, ilişkilerin düzelmesiyle yurtdışı gelirlerini artıracak.

Trakya Cam, Anadolu Cam: Trakya Cam'ın kapasitesinin yüzde 7'sini oluşturan Rusya'daki bir düzcam hattında yüzde 70 payı var. Kurulu kapasitesinin yüzde 50'si Rusya'da bulunan Anadolu Cam da, satış gelirlerinin yüzde 35'ini Rusya'dan sağlıyor. Düzelme yolundaki ilişkiler, gelirlere olumlu yansıyacak.

BORSANIN TAKİP EDECEĞİ 10 ÖNEMLİ BAŞLIK

Yurtiçi:

1-Para Politikası Kurulu'nun 23 Ağustos'taki toplantısı

2-Ekonomiyi canlandırıcı tedbirler

3-Risk primi ve enflasyonun gidişatı

4-İç ve dış politikadaki ilişkiler

5-Anayasa değişikliği görüşmelerinin seyri

Yurtdışı:

1-Fitch'in 19 Ağustos'taki not kararı

2-Moody's'ten 30-90 gün içinde gelebilecek değerlendirme

3-FED Başkanı J. Yellen'in Ağustos sonu yapacağı konuşma

4-FED'in Eylül toplantısı

5-Avrupa ve İngiltere'deki ekonomik gelişmeler

(Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)