Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir---

Borsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir

4 / 4
Borsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir
22 Ekim 2017 - 10:16 www.borsagundem.com

BİST 100 ENDEKSİ YENİ ZİRVE SEVİYELERİNİ TEST EDEBİLİR

UĞUR BOZKURT – ALAN YATIRIM ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI  

BIST 100 Endeksi, geçtiğimiz hafta rekor seviyelere yükselen ABD ve gelişen ülke piyasalarına eşlik etmesi, mevcut durumda gelişen ülke piyasalarına göre %29 kendi tarihsel iskontosuna ise %16 iskontolu işlem görmesi, son bir aylık dönemde gelişen ülke piyasalarına göre negatif ayrışması ve iyi bilanço açıklaması beklenen hisselerde fiyatlamaların devam etmesi eşliğinde pozitif seyir izledi. Ön plana çıkan sektörler ise, demir çelik, petrokimya, havacılık ve cam sektörü oldu. Ek olarak, geçen hafta Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, ABD’den gelen heyet ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında, kesin çözüm üretilememesine karşın, her iki taraftan da olumlu açıklamalar yapıldı. Dolar ise, ABD Başkanı’nın yüksek faiz savunucusu olan John Taylor ile görüşme yapması ve bu görüşme sonrasında Taylor’dan etkilendiği haberleriyle FED’in yeni başkanının daha şahin olacağı beklentileriyle güç kazandı. 

Bu hafta, ekonomik gündem yoğun. Perşembe günü TCMB ve Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantıları, Cuma günü ise ABD’de 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme verisi takip edilecek. Yurt içinde de 2017 yılı üçüncü çeyrek bilanço açıklama sezonu başlıyor. Bu hafta genelinde, BIST 100 Endeksi’nin global hisse piyasalarındaki olumlu seyrin devam etmesi halinde güçlü bilanço açıklaması beklenen sanayi hisseleri öncülüğünde pozitif seyrini sürdürmeye devam etmesi ve yeni zirve seviyelerini test etmesi beklenebilir.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 22 Ekim 2017 17:41

    ÇOK SAYIDA ŞİRKET DİBİN DİBİNDE OLUP İYİ SEÇİM YAPILIRSA KAZANÇ VAR.

  • GERÇEKLER YALANLAR SEN BUL22 Ekim 2017 11:23

    YA KOLAY BİR MÜFTÜNÜNÜN NİKAHI KIYMASI VE TEOG UN KALDIRILMASI BİR EMİRLE VER TALİMATI DÜŞŞÜN FAİZ VER TALİMATI OLSUN İDAM