Ana SayfaPiyasaBİST'in yükselişini 20 hisse sırtladı---

BİST'in yükselişini 20 hisse sırtladı

4 / 8
BİST'in yükselişini 20 hisse sırtladı
06 Nisan 2014 - 08:41 www.borsagundem.com

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ FİYATLANIYOR
Goldman Sachs geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; TCMB’nin gelecek 12 aylık süreçte faiz koridorunda toplam 200 baz puanlık artırıma gireceği beklentisini dile getirdi. Piyasanın ise gelecek 3 ayda 50 baz puan indirim olacağına dair beklentiyi fiyatladığını belirtti.
Goldman Sachs ise AKUT enflasyon baskılarının olduğu bir ortamda Merkez Bankası’nın  faiz koridorunda indirime gitmesine izin vermeyeceğini düşünüyor. Azerbaycan gezisi öncesinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrısı yaptı. Piyasalarda faiz indirimine ilişkin beklenti alınmaya başlandı bile. Ancak önümüzdeki günlerde yabancı kurumlardan faiz indirimine yönelik olumsuz raporlamalar gelebilir.
Mart ayı enflasyon verilerine bakıldığında Tüketici fiyatları ortalama yüzde 1.1 oranında artış gösterdi. Son 8 ayın en yüksek enflasyonu açıklandı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in kıdemli direktörü Paul Rawkins, faiz indirimi olması durumunda konunun belirsizleşeceğini ve notun tehlikeye gireceğini söyledi. Rawkins, “Faiz indirimi, kredi büyümesi ve cari açığı artırabilir. Bu olumsuz bir durum. Merkez Bankası faiz indirimi yaparsa kamu ve özel sektör döviz riskine karşı açık olur” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN06 Nisan 2014 23:34

    brsavirüs arkadaşım endex % 20 yükselmişken asıl en dikkatli olunması gereken kağıtlar onlar çünkü çok sert düşüyorlar

  • borsavirus06 Nisan 2014 18:20

    bedelsiz aylarına girdik....yeni spk kanunu aklımızda, 15 tane ciddi potansiyelli hisse ciddi primlere gebe..3 senedir kımıldamayanlar ve karını 3 katlayanlar var yaw..dikkat edilmeli ciddi patlamalara hazırım.....

  • PALA06 Nisan 2014 15:46

    Düşüş başlamadan yani borsa %80 kırmızıya boyanmadan tek lot satmayın. Hepsinde sıra ile fiyatları ayarlayacaklar. Adamlar 300 hisseye bir anda yetişemiyor.

  • Yabancı06 Nisan 2014 15:08

    Çöküş kapıda, oyuncular dikkatli olun!

  • yazıkk06 Nisan 2014 13:02

    halkbank ı kötülediler. bu kötü haberin esas kaynağı abd kaynaklı wampirlerdi. o fonlar hep martta kelepir toplamış. biz bu kadar kolay kandırılan milletiz işte. adamlar benim ülkemde % 40 net kar elde ettiler. hemde birbirimize düşürerek..

  • mali06 Nisan 2014 12:52

    Yükseliş her xaman olduğu gibi yine bankalarla olur. Diğerlerine giren girdiğine bin pişmasn olur. Bir daha da çıkamaz.