Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi güçlü 23 hisse---

Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse

4 / 15
Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse
06 Temmuz 2015 - 11:10 www.borsagundem.com

"BANKA, CAM, ÇİMENTO, BİLİŞİM"

Işık FX Araştırma Uzmanı Gizmen Nalbantlı, yılın ikinci çeyreğinde banka, çimento, cam, bilişim ve yazılım sektörünün iyi kar açıklayacağını düşünüyor. Borsanın lokomotifi olan bankacılık sektörünün bu yıla oldukça iyi başladığını ve genel olarak sektör karlılıklarında artış görüldüğünü belirten Nalbandı, sektöre ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:
"Mayıs ayında BDDK'dan açıklanan rakamlara göre bankacılık sektörünün karlılığı güçlü. İkinci çeyreğin ilk iki aylık verisine göre sektörün net karı geçen çeyreğe göre yüzde 22 artış gösterdi. Ve mayıs ayında Türk bankacılık sektörü 2 milyar 600 milyon TL net kar elde etti. Diğer önemli sektör ise ilk çeyrekte iyi performans gösteren çimento. Son yıllarda yapılan projeler ve altyapı çalışmaları ile çimento sektöründe kar rakamları arttı. Konut piyasası canlılığını koruyor. 2015 Mayıs ayındaki konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.3 oranında artarak 107 bin 808 adet oldu."
Dikkat çeken bir diğer sektörün ise bilişim olduğunu ifade eden Nalbandı, bu sektördeki öncü şirketlerin ilk çeyrekte iyi kar rakamları açıkladığını hatırlatıyor. Nalbandı, cam sektörünün de yazdıkları kur farkı gelirleri ve sektördeki büyüme ile iyi kar rakamları açıklayacaklarını düşünüyor.
Demir çelik ve otomotiv sektörünün ise bu çeyrekte kötü performans sergileyeceğini tahmin eden Nalbantlı'ya göre, 2014 yılında demir cevheri fiyatlarında yaşanan düşüş kar marjlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çin ekonomisindeki durgunluğun talep cephesinde endişe oluşturduğunu söyleyen Nalbandı, fiyatlardaki düşüşün devam ederek karlılığın azalacağını düşünüyor. Otomotiv sektöründe yaşanan grevin etkisinin ise bu çeyrekte görüleceğini kaydeden Nalbandı, "Grevler nedeniyle üretimde yüzde 13 düşüş olurken ihracatta yüzde 27'lik daralma oldu" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)