Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi güçlü 23 hisse---

Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse

3 / 15
Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse
06 Temmuz 2015 - 11:10 www.borsagundem.com

"DÖVİZ POZİSYONLARI ÖNEMLİ"

"Sektör olarak koşullardan olumlu etkilenebilecek bir şirket, bu dönemde döviz pozisyonu açığı dolayısıyla olumsuz etkilenebilir" diyen Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Emre Özgüven'e göre, turizm, enerji ve hizmet sektörleri olumsuz etkilenebilir. Özgüven, euronun sene başından beri devamlı değer kaybetmesinin gelirleri euro, giderleri dolar bazında olan ve dolar ödeyerek ithal mal alıp onu işleyerek euro bazında satan şirketleri de olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. 
Özgüven'e göre, dolar/TL volatilitesinin yılın ilk yarısında çok fazla artması ve iç-dış piyasalarda yaşanabilecek gelişmelere bağlı olarak kur tarafında dalgalanmanın daha da artması, bazı sektörlerin ilk yarı bilançolarında olumsuz etkilere neden olabilir. Özellikle döviz varlıkları, döviz yükümlülüklerine göre düşük olan ve dövizle borçlanan şirketlerin karlılıklarında önemli düşüşler görülebilir.
Emtialarda genel olarak görülen değer kaybının ve euro bölgesinin toparlanma sinyali vererek deflasyon riskinin azaldığına işaret etmesi ise Özgüven'e göre, bilançolara olumlu yansıyabilir. İlk yarı bilançolarının öne çıkan bir diğer detayı olarak şirketlerin yaptıkları yatırımlardan aldıkları karşılıkları gösteren Özgüven şunları belirtiyor: "Söz konusu yatırımlar, şirketlerin net satış ve ciroları üzerindeki etkisinin görülmesi açısından oldukça önemli. Burada açıklanacak rakamlar yılın kalanına ışık tutabilir. Yatırımcılar bunları dikkatle takip etmeli. 2015 yılının ilk yarısına iç piyasada kur tarafında görülen rekorlar damga vurdu. Bunun birçok bilançoda olumsuz etkisi görülecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)