Ana SayfaPiyasa‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru---

‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru

3 / 4
‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru
28 Ağustos 2016 - 08:15 www.borsagundem.com

‘YABANCI PAYI’ RİSK İÇERMİYOR

Borsada işlem gören şirketlerin halka açık kısım içindeki yabancı yatırımcı payı şimdilerde yüzde 62.35 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz 21 Nisan günü ise yüzde 64.62 seviyesindeydi. Nisan ayından bu yana yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda (15 Temmuz darbe girişimi, yatırım kuruluşlarının açıklamaları ve artan jeopolitik riskler) yabancı payındaki 2.27 puanlık düşüş çok da fazla değil.

Neticede borsadaki en büyük krizlerde dahi yabancı payı yüzde 62-61’in altına inmedi. Bu nedenle yabancıların payının bu seviyelerde korunma ihtimali yüksek. Şüphesiz yabancı payının iniş çıkışı kredi kuruluşlarının değerlendirmeleri ile yakından alakalı bulunuyor. Not artışı yabancı payını olumlu yönde etkilerken olası bir not indirimi satış ağırlıklı işlemlerde bulunmasına neden olacaktır. Halihazırda derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları hassasiyetlerinin ardından Türkiye’yi yakından izlemeye devam etikleri yönündeki bilgilendirmeleri Endeksin yukarı yönlü çıkışını frenleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Gelinen aşamada ise BİST 100 Endeksinde 78.500 güçlü direnç seviyesi. Kısa vadede 78.500-80.000 aralığındaki direnç bölgesi bir kez daha test edilse de eğer olumlu gelişmeler ağırlık kazanmazsa 80.000’lerin geçilme ihtimali zayıf kalacaktır.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı28 Ağustos 2016 11:24

    Borsamız, darbe denemesi olmasaydı Eylül ayına çok kuvvetli girecekti. Ama yine de çok güçlü olmasa da yeniden bir yukarı denemesi olacağını düşünüyorum. Burada beklentili hisselere yönelmenizi tavsiye ederim. Seçici portföylerle iyi para kazanabilirsiniz.

  • vatansever28 Ağustos 2016 10:02

    anlat kizim melahat.............