Ana SayfaPiyasa‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru---

‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru

4 / 4
‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru
28 Ağustos 2016 - 08:15 www.borsagundem.com

Kurda Janet Yellen etkisi!

Dolar kurundaki fiyat hareketlerini takip edenler hafta boyunca Jackson Hole konferansını ve FED Başkanı Janet Yellen’in konuşmasını bekledi. Verilerin kendi hedeflerine yaklaştıkça faiz artışıyla ilgili sebeplerinin de kuvvetlendiğini belirten Yellen, gelecek aylarda faiz artış olasılığına işaret etti. Bunun kademeli olacağı net ama zamanlama konusunda net bir mesaj vermekten kaçınıldı.

Konuşma piyasalarda farklı yorum ve değerlendirmelere neden oldu. Özellikle de diğer başkanların açıklamalarıyla birlikte Yellen’in konuşmasındaki flu kalan boşluklar doldurulmaya çalışılıyor. Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer, Yellen’in konuşmasında eylül ayında faiz artırımına açık kapı bıraktığı yönündeki yorumu, dolar kurunda yukarı yönlü tepkiye neden oldu. Fed Guvernörü Jerome Powell ise kademeli faiz artırımı için önceden hazırlanmış bir yol olmadığını söyledi.

8 ay geçti, faiz artışı gelmedi

 Unutulmayalım, yıla dört faiz artırımı ihtimaliyle girmiştik. 8 ay geçti hiç faiz artışı gelmedi. Bundan sonra da faiz artırımı konusunda henüz fikir birliği oluşmadığı göz önüne alındığında yıl sonuna kadar en fazla bir kez artış gerçekleşme olasılığı öne çıkmakta. En son faiz artışının gerçekleştiği Aralık 2015’ten sonra 2016’nın son çeyreğinde bir faiz artışı gelse dahi bunun piyasa tarafından hazmedilme olasılığı artık daha fazla artmış olacak.

Zeynep Aktaş/Milliyet

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı28 Ağustos 2016 11:24

    Borsamız, darbe denemesi olmasaydı Eylül ayına çok kuvvetli girecekti. Ama yine de çok güçlü olmasa da yeniden bir yukarı denemesi olacağını düşünüyorum. Burada beklentili hisselere yönelmenizi tavsiye ederim. Seçici portföylerle iyi para kazanabilirsiniz.

  • vatansever28 Ağustos 2016 10:02

    anlat kizim melahat.............