Ana SayfaHisse Öneri ListesiDöviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler---

Döviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler

3 / 8
Döviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler
14 Kasım 2016 - 10:24 www.borsagundem.com

KUR RİSKİ AZ HİSSELER

Türk hisse senetlerindeki havanın küresel hisse senetlerine hemen hemen benzer şekilde gerçekleştiğini de hatırlatan Erkan; bu nedenle marjinal piyasa hareketleri haricinde hisselerde de 'uzun vade için alım fırsatı' oluştuğunu hatırlatıyor. Kısa dönemde düşük risk iştahı kaynaklı piyasa dalgalanmaları, hatta geri çekilmeler görüleceğini ancak borsada ana bant aralığının uzun süre 75.000 - 80.000 olmak üzere, pilot bölge 77.500 -77.900 olmak üzere korunabileceğini söylüyor. Erkan, aşağı yönlü riskleri bir adım önde gördüğü endekste negatif standart sapma noktasını ise 72.800 olarak öngörüyor.

Bu kapsamda hisse bazlı hikayeleri olumlu olan senetlerde uzun vadeli pozisyon alınmasını, zirve seviyelerde yeni hisse alımından kaçınılmasını ve döviz kurunun hareketli olacağı bu dönemde kur riskini en az taşıyan hisselerde pozisyon alınmasını tavsiye ediyor.

Erkan, konu ile ilgili şu açıklamaları yapıyor: "Endeks ile korelasyonu yüksek olan hisse pozisyonlarını dengelemek amacıyla, kötü piyasa eğiliminde portföye beta katsayısı düşük defansif hisseler katılabilir. Bu dönemde piyasa trendine göre hisse ağırlıklandırması yapılmasını ve farklı tipte uzun vadede güvenilir hisselerin portföylerde değerlendirilmesini öneriyoruz.

Endeks için yaptığımız değerlemede en pozitif ve en negatif senaryoda ise sırasıyla 82.100 ve 72.800 seviyelerini görüyoruz. Orta ve uzun vade için ise yatırımcılar Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, İş Bankası, Emlak Konut GYO, Tofaş Otomobil, Ülker Bisküvi, Enka İnşaat ve Coca Cola İçecek hisselerinde pozisyon alabilirler."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)