Ana SayfaPiyasaArçelik ve Yataş sorusu---

Arçelik ve Yataş sorusu

2 / 2
Arçelik ve Yataş sorusu
01 Kasım 2016 - 10:53 www.borsagundem.com

KONSOLİDE BİLANÇOLAR İÇİN SON HAFTA

SORU (2) - Yataş’ın dokuz aylık kar/zarar tablosu ne zaman açıklanacak? 

Şeref Tunca

CEVAP - Yataş son iki yıldır hem gelirini hem de kârını artırmayı başardı. Şirketin mali performansındaki başarı 2016 yılında da devam ediyor. Son açıklanan altı aylık bilançosuna göre gelir ve kârlılığı arttı. Mali performansındaki çıkış hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyor. Hissenin fiyatı 27 Aralık 2013 günü en düşük 0,71 TL’yi test ederken aradan geçen süre zarfında sürekli yükseldi ve 31 Ekim 2016 günü kapanışını 4,28 TL’den gerçekleştirdi. Kârın istikrarlı şekilde yükselmesi hisseyi olumlu yönde etkiledi. Hissenin fiyat kazanç oranı ise 15,75 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması olan 10,62’den yüksek. Bu durum yatırımcıların hisseye yönelik beklentilerinin hâlâ korunduğunu gösteriyor.  

Şirketin gerçekleştirmekte olduğu yatırımları ise henüz tamamlanmadı. Firma konuyla ilgili 21 Ekim 2016 tarihinde yaptığı açıklamada yatırım planında öngörülen üretim ve lojistik amaçlı binaların inşaatının devam ettiği ve yıl sonuna kadar inşaatın tamamlanmasının planlandığını belirtti. Makina yatırımları ile ilgili görüşmelere de bu arada başladığı ifade edilen bir diğer husus. Şirketin yatırımlarını tamamlaması üretim ve ticari hacmini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Tüm bunlardan ayrı olarak borsada işlem gören şirketlerden konsolide bilançoya tabi olanlar dokuz aylık bilançolarını 9 Kasım 2016 tarihine kadar açıklamaları gerekiyor. Konsolide olmayan bilançolar ise 31 Ekim 2016 son tarih.    


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)