Ana SayfaPiyasaŞimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı---

Şimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı

2 / 9
Şimdi ‘doğru hisse’ seçme zamanı
13 Haziran 2016 - 13:55 www.borsagundem.com

"HOLDİNG, SANAYİ VE OTOMOTİV"

FED Başkam Janet Yellen’in açıklamalarının ardından faiz artırım beklentisinin düştüğünü söyleyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, “ABD’de son gelişmeler haziran ayında faiz artırımı beklentisini neredeyse sıfıra indirirken temmuz beklentileri de azaldı. Ancak FED, bence beklenti yönetimine devam eder; her toplantıda faiz artışı olmasa bile bir sonraki toplantıyı masada tutar. FED’den 15 Haziran’da da geçen haftadaki- ne benzer bir açıklama bekliyorum. Bana göre yaz aylarında faiz artışı gerçekleşmezse, bu iş yılsonuna kadar da uzayabilir” diyor.

Erkan, bu kapsamda endeks için yukarıda (pozitif senaryoda) 87 bin ile aşağıda (negatif senaryoda) 66 bin seviyelerini öngörüyor. Borsa İstanbul’da bir yükseliş görülmesi durumunda bunun bankalar öncülüğünde olacağını ifade eden Erkan, olumlu beklentilerini şöyle özetliyor:

“FED’in faiz artırımını ertelemesi ve TCMB’nin faizleri düşürmeye devam etmesi, başta bankalar olmak üzere faize duyarlı olan diğer sektörlerde de hareketlilik görülmesini sağlayacak. Bunun başında holdingler, sanayi ve otomotiv sektör şirketleri geliyor. Özellikle döviz kurundaki hareketler, sanayi hisseleri açısından önemli olacak. Bunun yanı sıra ucuz değerlemeleri ile ulaştırma, havacılık ve mevsimsel etkisiyle gıda sektörü de öne çıkabilir. Yatırımcılar bu sektörleri izlemeli. Bu dönemde olası düşüşlerde ise Akbank, Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, Halk Bankası, Emlak GYO, Türk Telekom, Petkim, Coca-Cola İçecek ve TAV Havalimanları hisseleri yakından takip edilmeli.”


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)