Ana SayfaPiyasaAnadolu Efes ve Akdeniz Güvenlik sorusu---

Anadolu Efes ve Akdeniz Güvenlik sorusu

2 / 2
Anadolu Efes ve Akdeniz Güvenlik sorusu
05 Mart 2018 - 08:43 www.borsagundem.com

YÖNETİM BİNASINI SATIYOR

SORU (2) - Özvarlıklarını satışa çıkaran AKGUV şirketin içini mi boşaltılıyor? Neden açıklama yapılmıyor? 

Ahmet Sayın

CEVAP - Akdeniz Güvenlik, 26 Şubat 2018 günü yaptığı açıklamada İstanbul, Mahmutbey’de bulunan 857 metrekare arazi üzerine kurulu 3.805 metrekare büyüklüğündeki merkez binasını ve Antalya’da yer alan arsalarını satacak. Bunun için yönetim kurulu başkanına yetki verildiğini duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada detaya girmezken elindeki taşınmazları neden satmak istediği ya da elde edilecek geliri nerede kullanacağı hakkında bilgi bulunmuyor. Firmaların ellerindeki boşta bulunan bina ya da arsaları satıp bunlardan elde edilecek geliri değerlendirmeleri normal bir ticari yaklaşımdır. Ancak faaliyetini yürüttüğü ve merkez olarak kullandığı bir taşınması satması olağan hareketin dışına çıkmakta. Kuşkusuz firmalar, sahibi oldukları taşınmazlarda faaliyette bulunabilecekleri gibi ellerindekini satıp kiraya geçerek de faaliyette bulunabilirler. Bununla birlikte kiralık yerde bulunmak uzun vadede şirketin giderini artıracağını göz ardı etmemeli. Bu nedenle merkez olarak kullandığı binanın satılması kısa vadede gelir getirse de uzun vadede gider yaratıcı bir unsur olacağını hatırlatmakta yarar var.   

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçtiğimiz yıl ticari performansında gerileme yaşandığı görülüyor. Aynı ivmenin son çeyrekte de yaşanması halinde 2017 yıl sonunda da kârdaki düşüşün devam ettiği görülecek. Bu da hisseye olumsuz yönde baskıya neden olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selami05 Mart 2018 14:57

    oh mis gibi şimdi en az 5 sene vergide ödemezler Devletimize..zarar ettiler ya.**ama bakın yöneticilerinin servetine kaça katlanmış..mis gibi sistem..TTK çıkartıldı göya ama hiç işletmediler..borsada kaynıyor böyle şirket .miz gibi sistem zarar yaz bi şekil K.yatırımcı ve Devlet zarar etsin **bakın en güzel örnek sarkuysan turcas şimdi batı çimentoda katıldı ve daha niceleri ...