Ana SayfaPiyasaAhmet Mergen endeksi çizdi, hedefleri söyledi---

Ahmet Mergen endeksi çizdi, hedefleri söyledi

2 / 13
Ahmet Mergen endeksi çizdi, hedefleri söyledi
15 Eylül 2014 - 08:43 www.borsagundem.com

“YÜZDE 25 KAZANÇ BİZİM YATIRIMCIYI KESMEZ”

Borsagundem.com – Röportajımıza gündemin sıcak bir konusuyla başlayalım. Piyasanın içinde ve önemli bir isim olarak kriz çıkaran veri ücretleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ahmet Mergen - Ben ne kadar değerlendirme yaparsam yapayım benim param 10 liraysa 1 milyon liraya sahip olan bir insanın değerlendirme yapması beni daha fazla etkiler. Bu tarafta bir köpekbalığı varken, o tarafta bir istavritin oradaki köpekbalığına karşı savaşı kazanmasına imkan yok. Böyle bir durumda onu takip etmek istiyor. Tabi ki büyük parayı takip etmek zorundasınız. Büyük para nerede var? Belli aracı kurumların alışverişleri, büyük paranın bir anlamda giriş çıkışını yatırımcının gözünde canlandırıyor. Böyle bir durum olduğu sürece oradan bir kere huylandı; “Eyvah bunlar bana göstermiyor. Zaten ben tuzakların içinde oradan oraya zıplayarak para kaybediyorum. Bir de böyle olunca daha beter işler oldu”. Arka tarafta bir sıkıntısı var.

Şimdi siz bir ürün pazarlıyorsunuz. Bu ürünü pazarladığınız kişiler kimler? Yatırımcılar. Ha, “Yatırımcılar kendi başlarına iş yapmasınlar kardeşim, yatırım fonlarına gitsin, orada burada toplu halde işler yapılsın. Sizi oraya doğru sürüklemek istiyoruz” diyebilirsiniz. Ama bu sizin fikriniz. Yatırımcı böyle düşünmüyor. Yatırımcı ne düşünüyor? “Ben yatırım fonlarına gidiyorum, ediyorum ama yeteri kadar para kazanmıyorum. Benim param acaba başka yerlere mi gidiyor, başka şekilde başka bir gelir mi sağlıyor, başka şirketlere mi gidiyor?” diye düşünüyor. Yatırım fonu enflasyon değeri yüzde 10,  yatırım fonu yüzde 25 kazandırıyor. Tamam süper. Ama yüzde 25 bizim yatırımcıyı girdiği riske göre karşılamaz, kesmez yani tabiri caizse. Onun için yatırım fonu bir kenara, “Ben daha iyi idare ederim” diyor. Bakın Türkiye’de nasıl 70 milyon teknik direktör varsa, 70 milyonda yatırım fonu yöneticisi var. (1 milyona indirdik ama) Aktif olarak da 30-40 bin var yani. Şimdi böyle bir durumda zaten Dow Jones parayla, yok bilmem ne parayla, bakır fiyatı ekstre, şu ekstre, bu ekstre… Kardeşim şimdi adama sorduğun zaman, “Ya ayda 250 lira para kazanmıyoruz ki 250 lirayı dataya falan vereyim” dediğinde haklı veya haksız ama bir bahanesi var. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FED FAİZ ARTTIRINCA15 Eylül 2014 17:43

    ŞUBATTA 45.000

  • haydar15 Eylül 2014 17:41

    A.Mergen temel olarak bir bilgin varsa çık paylaş bizimle..De ki avrupalı fonlar Tr ye akacak..Yada petrol çıkacak..Veya kuzey ırak petrolü falan filan.. Böyle teknik öyle diyo diye rakam verme bize..

  • TEKNİK ANALİZ Mİ???15 Eylül 2014 15:59

    TEKNİK ANALİZİN NE KADAR BAŞARILI OLDUĞU?? 2000 BAŞINDA 2.000.000 KİŞİ BORSADA HESAP SAHİBİ İKEN ŞİMDİLERDE 1.000.000 CİVARLARINDA İSE ZATEN BELLİ?

  • esemci15 Eylül 2014 14:55

    kardeş cankurtaran esemin içini boşaltıyor engelle..

  • temel analizi öğrenin önce.15 Eylül 2014 12:53

    doların ne olacağı,petrolün ne olacağı,fed'in ne zaman faizi arttıracağı,arttırsa borsalarda nereye kadar satış olabileceği,abd ve bizde büyümelerin ne olacağı,ab'nde ne sorunlar çıkacağı,ırak,suriye,ukraynada ne olacağını biliyormusunuz ki teknik analiz şunu diyor diye hedef veriyorsunuz.Teknik analiz geleceği görmez sadece maval okur okuyanlar yerse tabi ki.

  • zafer temizer15 Eylül 2014 09:16

    borsa kasım'a kadar 56 00 dolar 2,40 olur