Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı piyasa stratejisi ve hisse önerileri---

Ağustos ayı piyasa stratejisi ve hisse önerileri

2 / 13
Ağustos ayı piyasa stratejisi ve hisse önerileri
28 Temmuz 2015 - 11:43 www.borsagundem.com

Strateji
Temmuz ayında koalisyon çalışmaları ve yurtiçinde yaşanan terör olayları nedeniyle 78.000-84.500 bandında dalgalanan BIST 100 Endeksi ayı 80.000 seviyelerinin altında kapatma eğiliminde. Yunanistan krizi, Çin’den gelen olumsuz haberler ve Fed başkanı Janet Yellen’in ekonomik şartların beklendiği gibi ilerlemesi durumunda bu yıl faiz artırımına başlanabileceğine işaret etmesi nedeniyle ay içinde global piyasalarda da sert satışlar görüldü. Ancak, ay sonuna doğru Çin’in aldığı tedbirlerle Çin borsasındaki düşüşün durması ve Yunanistan’ın AB’nin yeni borçlanma planını kabul etmesi piyasaların toparlanmasına neden oldu. Bunlara ilaveten, İran ile batılı devletlerin nükleer görüşmelerde anlaşmaya varması, petrol fiyatlarında gerilemeye neden olurken piyasalardaki toparlanmayı destekledi. 

Beklenildiği gibi TCMB Temmuz ayında politika faizlerini değiştirmeyerek sabit tutarken, PPK toplantı özetindeki ifadeleri de aynen korudu. 

Haziran ayına ait açıklanan Fed tutanaklarında üyeler faiz artırımları için daha fazla kanıt görmek istediklerini belirtiler. Ancak, üyeler gelecekte petrol fiyatları ve döviz kurunun dengelenmesiyle birlikte kademeli olarak enflasyonun hedeflenen %2 seviyelerine yaklaşacağını düşünürken, faiz artışı için koşulların yaklaştığına dikkat çektiler. Ay içinde ABD temsilciler meclisinde sunum yapan Fed başkanı Yellen ise ekonomi beklendiği gibi gelişme göstermesi durumunda, faizlerin bu yıl artırılmasını uygun hale getireceğini söyledi. Yellen’in açıklamaları Fed’in Eylül ayında faiz artırımlarına gidebileceği beklentisi kuvvetlendi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)