Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse---

Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse

1 / 11
Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse
11 Temmuz 2016 - 09:53 www.borsagundem.com

Yılın ikinci çeyreğine yönelik bilançoların tamamı 19 Ağustos'a kadar BlST'e gelmiş olacak. Bu süreçte beklentilerin alınıp satılacağına dikkat çeken analistler, gelecek vaat eden beklentisi güçlü 39 hisse belirledi...

Borsa İstanbul'da (BIST) hisse senetleri işlem gören şirketler, yılın ikinci çeyrek dönemine yönelik bilançolarını borsaya bildirmeye baş¬ladı. Şirketler 2016 yılı ikinci çeyrek bilançolarını en son 9 Ağustos (konsolide olmayan), konsolide olanları ise 19 Ağustos 2016 tarihine kadar açıklamak durumunda. Kısacası yılın ilk altı ayına ilişkin bilan¬çoların tamamı 19 Ağustos'a kadar BlST'e gelmiş olacak.

Öte yandan analistlere göre, bilançolar açısından bu dönemde tele¬komünikasyon, bankacılık, holding, gayrimenkul, otomotiv, konut, kimya, cam, gübre, beyaz eşya, gıda, içecek ve bilişim sektörlerinde yer alan hisseler ön plana çıkacak. Analistler bu sektörler arasından seçtikleri 39 hissede fırsatların değerlendirilmesini öneriyor.

"KÂR HEDEFLERİ REVİZE EDİLEBİLİR"

Geçen yıl bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinde yer alan şirketlerin zayıf mali performans sergilediğini hatırlatan Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, bu yıl ise telekomünikasyon sek¬törü adına 4.5G'ye geçiş sürecinin ve şirket bazlı yatırımların sonu¬cunda sektör bilançolarında iyi bir performans görebileceğimizi dü¬şünüyor. 2016 yılının bankacılık için de daha iyi bir yıl olarak gözük¬tüğünü kaydeden Öztürk, "Özellikle Türkiye tarafında 2016 yılı hika¬yesi, faiz indirimi oldu. Bankacılık sektörü, kredi hacmini yeniden ar¬tırarak, kar hedeflerini revize edebilir" diyor. Yılın ikinci çeyrek bilan¬çolarında en önemli kalemin şirketlerin döviz bazlı risklerini yansıtan kur farkı zararları olacağı uyarısında bulunan Öztürk, bu dönemde iyi bilanço açıklamasını beklediği hisseleri Emlak Konut, Turkcell, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Aselsan, Tüpraş, Türk Telekom, Ülker Bisküvi, Anadolu Cam, Trakya Cam, Türk Traktör, Otokar, Kordsa, Akçansa, Aksa Akrilik, Çimsa, T. Şişecam, Sabancı Holding ve CarrefourSA olarak sıralıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir12 Temmuz 2016 18:40

    bizce bunlar sarkuysanı atlamış saklıyorlar..ilk çeyrekte müthiş bir perfonmans göstererek 5 milyon gibi muazzam bir kar açıkladı daha ne yapsınlar..2 çeyrektede muazzam sistemin devamı bekleniyor..

  • borsacı12 Temmuz 2016 18:16

    en fazla altın değerlendi nedense hiç altın şirketi kozaal a değinen yok muz üretseler bundan daha iyi fiyatlanırdı herhalde

  • eyyp197811 Temmuz 2016 16:09

    vestel b düşükmü gelecek bilanco hisse yok