Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse---

Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse

2 / 11
Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse
11 Temmuz 2016 - 09:53 www.borsagundem.com

"BREXİT, KİMYA, CAM VE GÜBREYE YARAYACAK"

Yılın ikinci yarısında sanayi şirketlerinin karlılıklarında bir denge¬lenme bekleyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan da ban¬kacılık, holding, gayrimenkul, otomotiv, konut sektöründe yer alan hisselerin ön plana çıkacağını düşünüyor. Brexit sonrasında küresel ekonomilerde gö¬rülebilecek yavaşlamanın talep yönünde bas¬kı yapabileceğini öngören Erkan, bunun enerji ve hammadde fiyatlarını aşağı çekebi¬leceğini ifade ediyor. Erkan'a göre, bundan kimya, cam ve gübre gibi sektörler olumlu et¬kilenecek.

Erkan, yılın ikinci çeyreği için Akbank, Ga¬ranti Bankası, Sabancı Holding, İş Bankası, Emlak Konut GYO, Arçelik, Yapı Kredi, Türk Telekom, Tofaş Otomobil, Enka İnşaat, Otokar, Aselsan, TSKB, Trakya Cam, Migros, Vestel Elektronik, Gübre Fabrikaları, Aksa Enerji, Tat Gıda ve Türk Traktör hisse¬lerinin iyi bilanço açıklamasını bekliyor.

"OTOMOTİV, BEYAZ EŞYA, GIDA, BİLİŞİM"

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştır¬ma Uzmanı Kutay Gözgör ise, yılın ilk altı ay¬lık döneminde ekonominin ihracat lideri olan ve Türkiye ekonomisine yön veren sektörlerin başında gelen otomotiv sektörünün bir adım daha öne çıkabileceğini düşünüyor. Beyaz eş¬ya, gıda ve içecek sanayisinin de bu yıl güçlü duruşunu sürdürdüğünü hatırlatan Gözgör, bilançolara ilişkin beklentilerini şöyle özetli¬yor: "Yıllık getirişi yüzde 30'u aşan bilişim sektöründe, artan yatırım projelerinin bilan¬çoya olumlu yansımaları görülebilir. Genel olarak yılın ikinci çeyreğinde ihracat ve büyü¬mede yukarı ivme kaydetmiş ve döviz kurla¬rındaki oynaklığa rağmen döviz pozisyonları¬nı korumayı başarmış sektörler ön planda olacak." Gözgör, yılın ikinci çeyreğinde Kat¬merciler, Tofaş Otomobil, Vestel Elektronik, Ford Otosan, Aselsan, Akbank, Garanti Ban¬kası, Zorlu Enerji, Arçelik, Karsan, Koç Hol¬ding, T. Şişecam, BİM, Ülker Bisküvi, Pet-kim, Tekfen Holding, Sabancı Holding, Do-ğuş Otomotiv, Türk Telekom, Tüpraş'ın iyi bi¬lanço açıklamasını bekliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir12 Temmuz 2016 18:40

    bizce bunlar sarkuysanı atlamış saklıyorlar..ilk çeyrekte müthiş bir perfonmans göstererek 5 milyon gibi muazzam bir kar açıkladı daha ne yapsınlar..2 çeyrektede muazzam sistemin devamı bekleniyor..

  • borsacı12 Temmuz 2016 18:16

    en fazla altın değerlendi nedense hiç altın şirketi kozaal a değinen yok muz üretseler bundan daha iyi fiyatlanırdı herhalde

  • eyyp197811 Temmuz 2016 16:09

    vestel b düşükmü gelecek bilanco hisse yok