Ana SayfaPiyasaHer hisse uzun vadede kazandırır mı ---

Her hisse uzun vadede kazandırır mı

1 / 2
Her hisse uzun vadede kazandırır mı
16 Eylül 2016 - 09:18 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ DÜZELTME NİTELİĞİNDE

SORU- Borsaya uzun vadede yatırım yapmak istiyorum.10-20 yıl Egeser kazandırır mı?  Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. 

Ahmet Işık 

CEVAP-Borsada uzun vadeli bakış açısı ile hareket etmek kazanma potansiyelini artıracağından doğru bir yaklaşım olduğunu belirtmek isteriz. Ancak tek başına uzun vadeli yatırımda bulunmak kazanç elde etmek için yeterli olmayacağını hatırlatmak isteriz. Asıl önemli olanın büyüyen firmaların takip edilmesinden geçtiğini göz ardı etmemekte fayda var. Eğer bir firma gelir ve kârlılığını düzenli olarak artırabiliyorsa buna bağlı olarak hissenin değerinin de yükselme olasılığı güçlenecektir. Bu nedenledir ki bir hissenin alınıp bekletilmesi tek başına kazanç sağlamayacaktır. Ayrıca her bilanço döneminde gelir ve kârlılığın seyrinin takip edilmesi önemlidir. Verilerde bir bozulmanın yaşanması halinde uzun vadede bunun kalıcı olup olmadığı hissenin yönelimini belirleyecektir. Yönelimde değişim yaşandığında daha açık bir ifade ide gelir ve kârlılıkta bozulma görüldüğü noktada hisseyi değiştirebilmek önemli. Aksi taktirde bir hissenin alınıp sorgusuz sualsiz uzun yıllar elde tutmak tek başına kazanç getirmeyecektir.

Ege Seramik ile ilgili yatırımda bulunurken de söz konusu bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirkete yatırımda bulunulacak olması halinde güncel durumu kadar sonraki dönemlerde de mali yapısı düzenli olarak takip edilmeli.

Şirketin son beş yılda hem gelirini hem de kârını düzenli artırması olumlu bir gelişme olup bu durumun hissenin fiyatında da yansımasını bulduğunu görebilmekteyiz. Hisse, uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında en yüksek 4,98 TL’yi test ederken sonrasında düzeltme hareketinde bulundu. Halihazırda düzeltme hareketi devam etmekle birlikte hisse, uzun vadede yükselen kanal içinde yer alıyor. Öte yandan firmanın 2016 yılı ilk yarıda kârını düşürdüğü de gözden kaçmamakta. Gelirlerindeki artışın sürmesine rağmen maliyet kaleminin yükselmesi firmanın kârını geriletti. Yılın ilk çeyreğinde başlayan kârdaki düşüşün ikinci çeyrekte de devam etmesi fiyata da olumsuz yönde yansıdı.

Hissede geçtiğimiz nisan ayından bu yana yaşanan düşüşün düzeltme kapsamında kalabilmesi için kârdaki artışın devam edebilmesi şart.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • global16 Eylül 2016 11:36

    global holding patron hisseleri hariç sanayi şirketleri uzun vadede her zaman kazandırır

  • haydar16 Eylül 2016 09:51

    15 20 sene sonra bakarsın olduğun yerdesin.. uzak durun borsadan..uzun vade de uzak durun hemde

  • Bika16 Eylül 2016 09:49

    Uzun vadede dolar bazlı kazanmak zordur. Kriz dönemlerinde dolarda bulunup borsa dipten dönüş yaparken hisse alanlar kazanır.