Foto GaleriGündemYanıt bekleyen soru: ABD-Taliban ilişkisi nasıl olacak?

Yanıt bekleyen soru: ABD-Taliban ilişkisi nasıl olacak?

6 / 8 Yanıt bekleyen soru: ABD-Taliban ilişkisi nasıl olacak?
31 Ağustos 2021 - 11:43

Gelecekte ABD ve Taliban arasındaki ilişkiler nasıl olacak?

ABD, diplomatlarını bu ülkede bırakmayı planlamadığını ve Taliban ile gelecekte ilişkilerinin bu grubun eylemlerine bağlı olacağını açıkladı. Ancak Biden yönetimi, ülkede insani ve ekonomik bir krizin çıkmamasını nasıl sağlayabileceğini belirlemek zorunda kalacak.

BM’ye göre, Afganistan’ın nüfusunun yaklaşık yarısı olan 18 milyon kişi dışarıdan gelecek yardıma bağımlı ve son dört yıldır etkisini gösteren kuraklık yüzünden 5 yaş altı Afgan çocukların yarısı akut yetersiz beslenme sorunu çekiyor.

Aralarında İngiltere’nin de bulunduğu bazı ülkeler hiçbir ulusun Afgan hükümeti olarak Taliban’ı ikili olarak tanımaması gerektiği uyarısında bulunuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM31 Ağustos 2021 15:34

    NASIL OLSUN..ÇOK İYİ OLACAKTIR..PYD PKK YI SİLAHLANDIRIP DURUYORDU AYNISINI AFGANİSTANDA YAPACAKTI RUSYA VE ÇİNDEN ÇEKİNDİĞİ İÇİN DOLAYLI YOLDAN YAPIYOR KIZIM SANA SÖYLÜYOM GELNİM SEN ANLA..METODU..ARTIK ÇİN DÜŞÜNSÜN

  • EKRİST31 Ağustos 2021 12:06

    uzmanlar taliban nı abd nin kurup silahlandırıp yönettiğini ve taliban düşmanı gibi gösterip kullanacağını söylemektedirler.biz şey olmaz.eskisinden de çok ilişkilerinin iyi olacağını söylemektedirler.