Foto GaleriGündemUkrayna'da Rus işgali altında yaşamak: 35 yıl geriye gitmiş gibiyiz!

Ukrayna'da Rus işgali altında yaşamak: 35 yıl geriye gitmiş gibiyiz!

8 / 11 Ukrayna'da Rus işgali altında yaşamak: 35 yıl geriye gitmiş gibiyiz!
03 Ekim 2022 - 11:17

(Zaporijya nükleer santrali)

Yine güvenli bir mesajlaşma uygulamasından iletişim kurduğumuz Alex "Ruslar apartman apartman dolaşıp Ukrayna'yla ilgili her şeyi yok ettiler" diyor; "Evimde Ukrayna sembollerini ve birçok kitabı yaktılar".

Mayıs sonunda kuşatma bittiğinde Rus askerler kademeli olarak çekilirken, o dönemde tek taraflı bağımsızlığını ilan etmiş olan Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden Moskova yanlısı yöneticilere, kenti yönetme görevi verildi.

O dönemde Mariupol'de olan ama Ağustos ayında kentten kaçan Daryna, "Şehir harabeye dönmüştü" diyor.

Elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyordu ve binlerce ev yıkılmıştı. Enkazların üstünde cesetler duruyordu.

Öğrenci olan Daryna, kentte durum böyle olmasına rağmen Rusların tüm sokakları "Mariupol'ün Moskova tarafından kurtuluşu" ilanlarıyla donattıklarını söylüyor.

Daryna propaganda, gereklilik ve bazı kent sakinlerinin Rus sempatizanlığı ile birlikte, Rusların kente etki edebildiğini belirtiyor: "Birçok kişi işgalcileri destekliyor ve onlar için çalışıyor çünkü paraya ihtiyaçları var ve açlıktan ölmek istemiyorlar".

Konum olarak Rusya'ya daha yakın olması ve Donbas'ın güneyinde bulunması nedeniyle Mariupol'un Moskova ile bağları, Herson'unkinden hep daha derindi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET ALİ KIRMIZIGÜL03 Ekim 2022 23:13

    ABD NİN AKIL VERDİĞİ VE GİRDİĞİ ÜLKELER BİR BAKARMASINIZ LİBYA IRAK YEMEN LÜBNAN   SURİYE BİRDE ŞİMDİ UKRAYNA EKLENDİ.HAYDİ HAYIRLI TRIŞLAR.BUNDAN SONRA DA AVRUPAYI TAMEMEN KÖLEŞTİRME YOLUNDA BİR  HAREKETLİLİK İÇİNDELER.

  • HAN03 Ekim 2022 17:10

    abd nin ipiyle kuyuya inip cıkabilen varsa hatırlatsın. mesela vietnam , afganistan, ırak, son olarak ukrayna , yakın tarihtede yunanistan ve taivan . ya zarar görduler yada görecekler

  • ALİ YILDIRIM03 Ekim 2022 15:09

    Bu savaşın iki kazananı var.abd ve rusya.ikiside anlaşarak bu savaşı çıkartılar.

  • Bik03 Ekim 2022 11:44

    Diktatör Putin, sonsuzluğun anlamını bilmiyor. 100 yıl sonrası bile tahmin edilemez.