Foto GaleriGündemTürk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası: 30 Ağustos

Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası: 30 Ağustos

1 / 10 Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası: 30 Ağustos
29 Ağustos 2021 - 22:15

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrası İtilaf Devletleri, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak türlü bahanelerle Anadolu'yu işgale başladı, ordusunun cephanesi elinden alınan Türk milleti zor durumda bırakılmaya çalışıldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )30 Ağustos 2021 09:33

     Atatürk ; "Egemenlik verilmez, Alınır..."  Aynı yolda,  99 yıl önce başlattığın taaruz gibi.... İç ve dış tehditlere karşı... Aynı azim ve kararlılıkla... 7/24/365 gençler görev başında. Ne Mutlu Türküm Diyene, paralomaz... Bayrağımız varsa, Mİlyonlar aynı marşı , İstiklal Marşımızı okuyorsa, dini bayramlarımız, milli bayramlarımızda millet kenetlenebiliyorsa,vb.  Atamız ve silah arkadaşları sayesindedir. Hedefleri çizen, rotamızı oluşturan, ideallerini  açık açık gösteren Atamıza minnettarız. Türk ulusu, bağımsızlığını asla kimselere vermeyecek. Asla Atamızın çizdiği yola, başka zihniyetler uydurma patika yollar çizemeyecek.

  • Sen Çok Yaşa30 Ağustos 2021 06:08

    yaşaa Mustafa Kemal Paşa yaşaaa.... sen olmasan şimdi ülkede camiiler yerine kiliseler olacaktı