Foto GaleriGündemMilli Mücadele meşalesi 104 yıldır yanıyor

Milli Mücadele meşalesi 104 yıldır yanıyor

1 / 14 Milli Mücadele meşalesi 104 yıldır yanıyor
19 Mayıs 2023 - 08:08

İşgal altındaki bir ülkenin kurtuluşunu millette gören ve İngiliz donanmasının demir attığı İstanbul'dan silah arkadaşlarıyla Anadolu'ya geçen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da yaktığı meşale 104. yıldır yanıyor.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Mayıs 2023 09:20

    Modros, imzalanmış... Ağır şartlar kabul edilmiş Osmanlıca... Ülke toprakları işgalde... Haber gelir yine, "Yıldırım orduları da düşmanca dağıtılmış..." "Gemi tershaneleri el konulmuş." Umutlar tükenmeye devam eder.., bir haber yayılır, Samsun'a ayak basmış biri... Çanakkale cephesinde destan yazmış, Filistin cephesinde bulunmuş. Kahraman askerlerce çok iyi bilinen biri... Anafartalar kahramanı olarak, nam salmış dünyada..., Türk milletinin sevgisini kazanmış bir komutan... Milli mücadele umut bulmuş. 19 Mayıs 1919 da.... Gelecek yıllarda,  dünyada duyacak bu haykırışı "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz..... "Ya İstiklal, Ya Ölüm" parolasını...,  Türkiye Cumhuriyetini temeli atılacak, Samsun'a çıkışlar sonrası....

  • Mucise Reis : )19 Mayıs 2023 19:10

    Baran kaçıncı boyuttan alemden yazıyorsun :D Hüdaperlileri meclise sokmuşsun, özerlik vericem diye imza atmışsın. Onurlu şerefli sırtında top mermisi taşıyan kadınlara hakerete göz yumuyorsun, TC levhalarını kaldırmışsın, kozmik odaya girip fetoya imaj kopyasını verdirmişsin. lahmacunlar davul zurnalar çalıp, orduda onbinlerce feto kiptocularını sokmuşsun, 15 temmuzda abd emrınde fetocu pılorlarda uçaklarımız üzerimizde uçmuş, otobüslerle gelenlere çadır mahkemesi kurmuşsun... onlarca yazarım... Gelip bana masal anlatıyorsun :D Sözde siyasi cevap diye saçma sapan tc den duyduklarını yazıyorsun :D babana, anana yaz o masallarını, onlar inanır :D İlk uçak fabrikarını kapatanlarıda unutmadık, tank palet fabrıkası, telefom, tekel, seka vb kapatanıda unutmadık. millimiş :)

  • Baran19 Mayıs 2023 14:35

    Ne zırvalıyorsun sen.sapıtmıssın sen.abd paramız ile hiç bir silah satmayor senin ülkendende alıp ırak suriye ve Türkiye de kürt devletini kurduracağım diyor .sonra ali babacan anayasadan Türk dili ve Türk lüğü kaldırıp kürtlüğü ve kürt dilini koyacağız , BAYKAR MAKİNAYI kapatacağız diyor chp başdanışmanı ünal çeviköz eğe ve akdenizde Türkiye haydut devlet gibi davranıyor diyor silah sanayimize, doğalgaz petrol çıkartılması TOGG karşı geliyorlar  sen bunlara sesini çıkartmıyorsun gelmiş bizlere ahkam kesiliyorsun.

  • Mucise Reis : )19 Mayıs 2023 12:58

    Ahmet bey, Devlet temeli atıyoruz 100 yıl öncesi.., Kandil diyorsun 2 siha ile gidemiyorsun :D Onca teknolojık dunyanın ilk 5inden düşmen eordunla bayrak diyemıyorsun...Devlet kuran millet için çapulcu terör örgütünü devlet gibi güçlümüş diye bizlere sunuyorsun :D milletini korkutmaya çalışıyorsun,,, Buda ilginç... Lozan ile sınır çiziyorlar, deniz hava kara... sen 10 adanı onca roketler, insansız uçaklar ile koruyamıyor Yunana işgal ettiriyorsun :D birde akıl veriyorsun :D ..ABD den f35 lerini alamıyorsun, 25 yıllık f16 parçaları için kapısında duruyorsun :D ... Gelmiş bayrak dersi veriyorsun haha .. para veren ingiliz, abd, israil, suriye lilere Tc v atandaşlığı veriyorsun satıyorsun evleri arsaları bankalarla hacizli dekarlaca arazileri... Suriyelileri alıp, kendi milletiini işsiz güçsüz bırakıyorsun :D Bana anlatma masal Ahmet...

  • AHMET ÖZBİLEN19 Mayıs 2023 11:01

    İş o 104  yıldır yanan bayrağı söndürmeye çalışmaktadırlar.Yunanistan bir yerden abd bir yerden kandil bir yerden.eğe denizi bir yerden akdeniz bir yerden parçalanmak isteniyor birileri bunlara seslerini çıkartmadıkları gibi özerktlik çalışmalırı  olduğunu basına açıklama yapıyorlar.