Foto GaleriGündemİşte kamikaze dron Kemankeş’in kabiliyetleri

İşte kamikaze dron Kemankeş’in kabiliyetleri

1 / 10 İşte kamikaze dron Kemankeş’in kabiliyetleri
08 Haziran 2023 - 14:21

Türk Savunma Sanayii gururlarından Kemankeş'in akıllı uzun menzilli bir mühimmat olması dışında, aynı zamanda keşif, gözetleme ve istihbarat sağlama gibi özellikleri olan bir silah sistemidir. Peki Baykar'ın yeni kamikaze dronu Kemankeş'in sistemi nedir ve neden önemlidir? İşte 3 soruda Baykar Kemankeş analizi...

1) Baykar Kemankeş nedir ve neden önemli?

Basit ancak önemli bir soruyla başlayalım. Türk savunma sanayisinin önemli oyuncularından Baykar'ın çözümleri arasında favori silah sisteminiz nedir? Türkiye'nin ilk turbofan motorlu, transonik insansız savaş uçağı olacak Kızılelma, düşük görünürlük sağlamak için uygun geometrik dizaynı ve dahili silah istasyonları gibi hususlarla dikkati çekiyor. Birçok savunma sanayisi takipçisinin favorisi olacağına ise şüphe yok.

Aynı soruyu Ukrayna'da birine yöneltseydiniz ya da Azerbaycan'da 2. Karabağ Savaşı'nı müteakip Bakü'nün caddelerinde sorsaydınız, muhtemelen Baykar'ın dünyadaki imza ürünü olan ve artık bir klasik marka değeri kazanan Bayraktar TB-2'nin adını duyardınız. Ayrıca, TCG Anadolu ve deniz harp sistemlerinin takipçilerinin favorisi ise Bayraktar TB-3 olur.

Öte yandan bu satırların yazarı için bahsi geçen sorunun yanıtı Kemankeş'tir. Henüz muharip deneyimi olmasa da Kemankeş, birçok açıdan özel bir kapasite sunuyor.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Haziran 2023 17:36

    Muhalefet diyorki bütün fabrikaları pkk ya satıcaz. onlar üretip dağda askerimize karşı kullanacak :D böyle olur mu eyy muhalefet. o silahları nasıl pkk ya satarsın, fabrikasını satarsın. ya o silahları ülkemize saldırı amaçlı kullansalar ? aklı ermiyor bu muhalefetin. :D

  • xyz09 Haziran 2023 06:05

    Senin gibi sığırlar çok zeki olduğu için meclise soktular.

  • baran09 Haziran 2023 05:56

    Buna rağmen senin gibi şeref yoksunları  kuyruk olur bunlara!   Biliyorlar ki senin gibi karakterlerin yüzüne tükürseler yine oyunu alacaklar. Bu yüzden niyetlerini gizlemmemekte bir sakınca görmüyorlar. Yani senin seçmeni  ......n  deveye de diken yarandığını çok iyi biliyorlar.

  • xyz09 Haziran 2023 00:52

    Olur mu lan muhaalefet çok zeki?  Adana da pazar yerine 3-5 oksijen çadırı ve kan ve serum torbaları bir kaç ta yatak attılar ve 3 saatte sahra hastanesi kurdular. Sakın bir daha Kemal abimle alay etme sonra senin  var ya..... Ha bak bir de her deste kağıt her oyun öncesi için ne güzel bir proje!   Daha ne istiyorsun?   

  • baran09 Haziran 2023 00:47

    Hala kelime oyunu yapıyor salak!  bunun zeka ile bir ilgisi yok salak asker!  Daha zeki daha akıllı meselesi olduğunu kim söyledi sana?  O üç krşluk aklınla konuları oraya buraya çekme! By Kemal projedir sen de onun şebeğisin!  Daha ne uzatıyorsun?  Konuları temcit pilavı gibi evirip çeviriyor. Belki tutturabilirmiyim diye.  Sana söz  Kemal Ekrem  İstanbulu da kaybedeceksiniz.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA08 Haziran 2023 15:27

    Bu silah üretmemizden muhalefet partilerinin hemen hepsi neden ise rahatsız oldular.Anlamak mümkün değil.

  • xyz08 Haziran 2023 15:13

    Benim anlamadığım bizim chp nin neden aklına böyle vizyon ve projeler gelmez de hep bu silah sanayinimizi deki projelerden rahatsız olurlar işte bu gibi yanlışlar yüzünden tüm girdiğimiz seçimleri hep kayıp etmekteyiz.Bence partimizin yakında kapısına kilit vurur isek şaşırtmam.

  • Baran09 Haziran 2023 00:42

    Bu sorunun cevabı çok basit.  Nişantaşının Beyoğlunun eski sakinleri ya da ittihat ve terakkinin soytarıları  bir dönem sonunda chp ye demir atmıştır. Bunu sakın o sırıtık sersem duymasın!  Çünkü çok bozulurHem kendi cahilliğine hem de alçaklığını ortaya çıkmasını heral kabul edemez.