Foto GaleriEkonomiİşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar...

İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar...

İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 1 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 2 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 3 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 4 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 5 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 6 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 7 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 8 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 9 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 10 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 11 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 12 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 13 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 14 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 15 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 16 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 17 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 18 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 19 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 20 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 21 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 22 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 23 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 24 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 25 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 26 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 27 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 28 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 29 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 30 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 31 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 32 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar... 33
22 / 33 İşte EYT'de son durum ve doğru bilinen tüm yanlışlar...
25 Eylül 2022 - 18:23

YANLIŞ: 8 EYLÜL 99 ÖNCESİ SİGORTALI OLAN HERKES EYT KAPSAMINDA EMEKLİ OLACAK

DOĞRU: Emeklilikte Yaşa Takılan kapsamı içine giren sigortalıların 8 Eylül 1999 öncesinde ilk defa uzun vadeli sigorta kollarından çalışmaya başlamış ve prim ödemiş olmaları gerekiyor.

Bu anlamda bakıldığında bu tarih öncesinde sigortalı olanlar EYT'li. Ama bunların hepsinin hemen emekli olmaları mümkün değil. Burada SSK kapsamında erkekler için 25 yılın kadınlar için de 20 yılın geçmesi ve işe girişe göre belli bir primin de tamamlanması gerekiyor.

Yasa öncesi duruma bakıldığında bile 5000 gün prim ödenmesi şartı var. Getirilen prim şartı dikkate alındığında da işe girişe göre 5000 ile 5975 gün prim gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)