Foto GaleriGündemİşte dünyanın konuştuğu MİT operasyonunun detayları!

İşte dünyanın konuştuğu MİT operasyonunun detayları!

7 / 8 İşte dünyanın konuştuğu MİT operasyonunun detayları!
01 Mayıs 2023 - 17:10

ALMANYA

Der Spiegel dergisinin haberinde, "Türk istihbarat servisi MİT, radikal terör örgütü DEAŞ'ın sözde liderini Suriye'deki bir operasyon sırasında etkisiz hale getirdi." ifadesine yer verildi.

ZDF kanalının internet sitesindeki haberde de Erdoğan'ın, DEAŞ'ın sözde liderinin Suriye'de etkisiz hale getirildiğini, Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin uzun süredir takip edildiğini söylediği ifade edildi.

Welt gazetesi de Türkiye, "Suriye'deki DEAŞ lideri etkisiz hale getirildi" başlıklı haberde, Türk istihbaratı ve Türkiye'nin desteklediği yerel güçlerin, Afrin'de Cinderes yakınlarındaki bir bölgeyi kuşattıkları ve terk edilmiş bir çiftlik evine operasyon düzenlendikleri vurgulandı.

FRANSA

Le Figaro, La Depeche gazeteleri, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin (Türk İstihbaratı tarafından) Suriye'de etkisiz hale getirildiğini manşetlerine taşıdı.

Fransız televizyonları BFMTV, TF1, France Info, France 24 de "Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın liderinin MİT tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu" başlıklarıyla haberlerini servis etti.

YUNANİSTAN

Yunanistan'da Kathimerini gazetesi, "Erdoğan: DEAŞ'ın sözde lideri Suriye'de etkisiz hale getirildi" başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT'in, DEAŞ'ın sözde liderini uzun zamandır takip ettiğini aktardığını vurgulandı.

Protothema gazetesi de DEAŞ'ın sözle liderinin MİT tarafından yürütülen bir operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN01 Mayıs 2023 17:29

    Sözde Deaş emperyalistlerin kurduğu yönettiği terör yuvarıları ve teröristler tek tek öldürülüyor demeki bu hükümet seçilir ise kökünü kazıyacak gibi.