Foto GaleriGündemEn kritik bölge Kiev'de taktik savaşları!

En kritik bölge Kiev'de taktik savaşları!

1 / 12 En kritik bölge Kiev'de taktik savaşları!
04 Mart 2022 - 09:29

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyonun 9. gününde Kiev’in banliyölerinde ciddi çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna tarafına göre, Ruslar Kiev’i çevrelemek için büyük konvoydan 30 motorize taktik taarruz tugayını devreye soktu. Rus birliklerin Kiev yakınında devam eden pozisyon kapma savaşında en az 150 zırhlı araç ile 600’ün üzerinde asker kaybettiği öne sürülüyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Mart 2022 12:55

    Isparta mı sandınız orası ukrayna, internette, sıcak su hatlarıda, doğalgazda, elektrıkde çalışıyor. :D su da çalışıyor. Hemde çeşme sularını içebilecek kadar temiz olmasıda ilginç... Üstalik adamların sığınakları da var. sığınaklar olmasa o sivil kayıpları hayal edemezdik. Büyük göçler kargaşa, sınırlarda büyük yığılmalar vb olurdu. bu detaylar önemli. Yoksa savaş çok daha sivillerle ve kanlı olurdu. Budurumu ukrayna sivil kalkan olarak kullanıyor orasıda kesin. rusları yavaşlatma taktiği olarak, o bakımdan akıllı rusya sivillerin geçeceği insani koridor açar, ama putin yönetimi neden sivilleri savaş hatlarında sıgınakalarda metroalarda durmasını istiyor ? gerçekten anlayamıyorum, belkide ukraynanın savaş kabiliyetini siviller ile 2 ye bölüp, yavaşlatmakyı tercih etmişte olabilir. farklı haber ajanslı okumadan cevap bulamak çok zor.

  • Way out 04 Mart 2022 10:57

    Rusyanın batıyı hiç karıştırmadan oturup Ukrayna ve orta asya dahil dahil bölge ülkelerinin tümünü kapsayan Türkiyeyle kapsamlı bir iş birliği ve barış planı hazırlaması uzun vadeli kendi güvenliği için de gerekli bir çıkış yoludur. Bu operasyonla pirus zaferi elde eder ve  sonunda kendisini de yer bitirir. Çin ve ABD kazanır.

  • Cenk04 Mart 2022 09:50

    Kieve değil Karadenize odaklanın Puti asıl oyunu orada çeviriyor