Foto GaleriTeknolojiCep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

4 / 6 Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?
09 Ağustos 2019 - 12:08

CEP TELEFONU KAPALI İKEN ORTAM NASIL DİNLENİYOR?

Casus yazılım yüklü telefonda kapatma tuşuna basıldığı halde gerçekte telefon kapanmıyor. Çünkü bu yazılım telefonun üzerindeki kapatma tuşuna basıldığında sanki telefon kapanmış gibi ekranı karartıyor ve telefon üzerindeki sinyal ışığının yanmasını engelliyor. Bu yüzden, telefon görüntü olarak kapanmış gibi olsa da aslında çalışmaya devam ettiği için, casus yazılım ortamdaki sesleri telekulaklara ulaştırabiliyor. 

CASUS YAZILIM NASIL YÜKLENİR? 

SMS yolu ile yükleme: Dinlenecek olan kişinin cep telefonuna bedava müzik veya resim indirebileceği bir web adresinin bulunduğu kısa mesaj gönderiliyor. Kişi bu mesajı açıp içindeki web adresine tıkladığında cep telefonu GPRS üzerinden internete bağlanıyor ve mp3 dosyasıyla birlikte özel olarak hazırlanan casus yazılımı telefonuna yüklüyor. 

Bilgisayar ile yükleme: Bilgisayar ile telefon arasında USB kablo veya bluetooth ile iletişim sağlandıktan sonra casus yazılım 30-35 sn gibi kısa bir sürede yükleniyor. Yazılım yüklendikten sonra telefon menüsünde kesinlikle görünmeden arka planda çalışmaya başlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ya..09 Ağustos 2019 15:58

    ortam dinleme cihazları var, hatta modem şifrelerini alan cihazlar var çat çat kırıyor.... illaki bu tip makınalarla yapılabilir... ama birde şu var,  yazılım bilen kişiler, öel yazılarımları ile pc ile bilindik bir şirket var, onun tüm modam hatlarına wifi ağ ile girip ulaşabilir sistem açığı sanırsam...güvenlik felan bu devirde hayal