Foto GaleriTeknolojiCep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

3 / 6 Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?
09 Ağustos 2019 - 12:08

TELEFONDAKİ SİM KARTI DEĞİŞTİRİLSE DE TELEFON DİNLEME ÖZELLİĞİ DEVAM EDİYOR

Çoğu casus yazılım, dinlenmek istenen telefonun içerisine yüklenirken, dinleme yetkisi olan telefonun numarası da yazılım içerisine kaydedildiği için, telefonun sim kartı değiştiğinde de dinleme işi devam ediyor. Çünkü yeni sim kartı değişikliğinde yazılım yeni telefon numarasını SMS yolu ile dinleyen kişiye hemen gönderiyor. 

ORTAM DİNLEME NASIL YAPILIYOR?

Ortamı dinlemek için casus yazılım yüklü telefon, dinleme yapacak kişi tarafından aranır. Telefon, zil sesi çalmadan otomatik olarak açılır. Yazılım, mikrofonu aktif hale getirir ve telefonun bulunduğu ortamdaki tüm sesleri dinleyen kişiye aktarmaya başlar. Dinleme yapılan telefon arandığı sırada yine ekranda aramayla ilgili herhangi bir belirti olmaz, numara çıkmaz, telefon titremez. Karşı tarafın haberi olmadan ortamdaki konuşmalar duyulur. Aramayı kim yapıyorsa görüşme ücretini de o öder. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ya..09 Ağustos 2019 15:58

    ortam dinleme cihazları var, hatta modem şifrelerini alan cihazlar var çat çat kırıyor.... illaki bu tip makınalarla yapılabilir... ama birde şu var,  yazılım bilen kişiler, öel yazılarımları ile pc ile bilindik bir şirket var, onun tüm modam hatlarına wifi ağ ile girip ulaşabilir sistem açığı sanırsam...güvenlik felan bu devirde hayal