Foto GaleriTeknolojiCep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?

1 / 6 Cep telefonu dinlemesi nasıl yapılıyor?
09 Ağustos 2019 - 12:08

Sadece sizin sesiniz değil, bulunduğunuz ortamdaki tüm sesler kayıt altına alınabiliyor. Teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde en yakın arkadaşınız, dostunuz veya düşmanınız bile sizi kolayca dinleyebilme imkânına sahip.

Sıradan bilgisayarların yapabileceği her işi yapan cep telefonunuza yüklenen ufak bir yazılım ile bu küçük alet bir casusa dönüşebiliyor.

Herkes bir şekilde MİT, jandarma veya polis tarafından dinlendiğini iddia ediyor veya düşünüyor. Oysa dinleme işini sadece devlet kurumları yapmıyor artık.

Sıradan bilgisayarların yapabileceği her işi yapan cep telefonunuza yükleyeceğiniz ufak bir yazılım ile bu küçük aleti bir dinleme aracına dönüştürebiliyorsunuz. Casus yazılım (trojan) adı verilen bu yazılımlar, cep telefonuna yüklendiği zaman telefon üzerinde hiçbir simge belirmediği için yazılım telefon menüsünde görülmüyor.

 Kendini ele verecek gözle görünen hiçbir harekette bulunmadan arka planda sessiz sedasız çalışan yazılım, uzman kişiler tarafından da tespit edilemiyor. Yurtdışında uzun süreden beri olan casus yazılımlara ülkemizde de herkesin ulaşabilmesi çok kolay. Çünkü bu yazılımları peynir ekmek gibi satan birçok firma var. Fiyatları özelliklerine göre 100 TL'den başlıyor ve 2-3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Hatta işi biraz daha ileri boyuta taşıyan bazı firmalar, casus yazılım yüklü telefonları 'casus telefon' adı altında satıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ya..09 Ağustos 2019 15:58

    ortam dinleme cihazları var, hatta modem şifrelerini alan cihazlar var çat çat kırıyor.... illaki bu tip makınalarla yapılabilir... ama birde şu var,  yazılım bilen kişiler, öel yazılarımları ile pc ile bilindik bir şirket var, onun tüm modam hatlarına wifi ağ ile girip ulaşabilir sistem açığı sanırsam...güvenlik felan bu devirde hayal