Foto GaleriGündemAskeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

8 / 8 Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?
19 Mart 2022 - 15:57

DİĞER ÜLKELERİN ASKERİ YARDIMLARI

Ukrayna'ya askeri yardım gönderen tek ülke ABD değil. Avrupa Birliği'nin 500 milyon euroluk desteğinin yanı sıra 30'dan fazla ülke de çeşitli askeri yardımlar yaptı. ABD'nin yeni yardım paketi ise Ukrayna'da yeterli görülmüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy acilen daha fazla yardıma ihtiyaç duyduklarını söylüyor: "Rus işgalcileri durdurmak için daha fazla hava savunma sistemi, uçak, silah ve mühimmata ihtiyacımız var."

Mayer, ABD'nin gönderdiği silahların ancak Ukraynalıların "onur bir şekilde ölmesine" yeteceğini düşünüyor: "Daha agresif bir şekilde yardım yapmamız lazım. En azından Sovyetler Birliği'nin Kuzey Vietnam'a verdiği kalite ve miktarda yardım vermeliyiz."

Herbst muhtemelen gelecekte daha fazla yardıma ihtiyaç duyulacağını, bunların Ukrayna'nın Rus hava kuvvetlerine karşı etkili olduğu müddetçe işe yaracağını söylüyor: "Burada en kilit nokta, 14 bin metrenin üzerindeki Rus uçaklarına yönelik silah yardımı yapılıp yapılmayacağı."

Henüz bir karar verilmemiş olsa da ABD Başkanı Biden daha fazla yardım sözü verdi. Ancak Biden fazla detaya girmeden Ukrayna'nın uzun menzilli hava savunma sistemlerine kavuşması için çalışmalar yürüttüklerini de ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)