Foto GaleriGündemAskeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

4 / 8 Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?
19 Mart 2022 - 15:57

ABD'NİN UKRAYNA'YA GÖNDERECEĞİ SİLAHLAR NELER?

ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği askeri malzemeler arasında 25 bin savaş zırhı ve kaskı, çok sayıda uzun namlulu silah ve bomba atar, binlerce anti-tank silahı ve 20 milyon mermilik mühimmat yer alıyor. Bunların içinde Javelinlerle birlikte en güçlü silah, zamanında Afganistan'da Sovyet uçaklarını düşürmesiyle bilinen Stinger füzeleri. ABD bunlardan 800 adet gönderecek. Bunun yanı sıra sırt çantasında taşınabilen ve elle fırlatılabilen küçük taktik İHA'lardan da 100 adet gönderilecek. Bu insansız hava araçları (İHA) askerler tarafından hem düşmanların yerini tespit etmek hem de taşıdıkları küçük bombalarla kamikaze saldırıları yapmak için

Biden'ın Çarşamba günü açıkladığı bu yardım, sadece geçen hafta açıklanan ABD yardımının miktarını 1 milyar dolara yükseltiyor. 2014-2022 arasında yapılan toplam yardımın 2,7 milyar dolar olduğu düşünülünce bu büyük bir artış.

ABD'nin eski Kiev Büyükelçisi John Herbst, bu sayede eskiden karşılanamayan ihtiyaçların da karşılanabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Biden ve ekibinin bugüne kadar Ukrayna'ya yardım göndermekte cimri davrandığı su götürmez. "Bunu değiştirmeleri yönünde baskı vardı ve etkili oldu."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)