Pandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir

Dünyayı saran salgın bittiği zaman borsalar tarihinin en büyük rallisini gerçekleştirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz güne kadar korona virüs kaynaklı ölümlerin azalmaya başladığı haberleriyle birlikte borsalar ciddi şekilde yükseldi. Bir de virüs tehditi tamamen ortadan kalkınca rallinin büyüklüğünü hayal edin.

ABD Başkanı Donald Trump, ellerindeki verilere göre ABD’de yeni korona virüsü vakalarının zirve noktasını görerek düşüşe geçmeye başladığını söyledi. Trump, ülkede salgın yüzünden duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması konusunda bugün yeni yönerge açıklayacağını belirtti.

Siyasi görüşleriniz ne olursa olsun, bu senaryo gözden geçirmeye değer. Nigam Arora’nın Marketwatch’daki köşe yazısına göre borsaların korona virüs sonrası en büyük ralliyi görme olasılığı oldukça yüksek.

Krizle birlikte ABD Merkez Bankası FED faizleri sıfırladı. Oluşan negatif reel faiz ortamı hisselere oldukça olumlu yansıyacaktır.

Tarihte FED’in bilançosunda ciddi artışlar görüldüğünde basılan fazla paranın borsaya girdiği sıklıkla görüldü. FED’in oluşan yeni bilançosu 6-8 trilyon dolar olması bekleniyor ve bu rakamla tarihte bir ilk.

ABD ekonomisi tüketim toplumunun zirvesidir. Kriz bitince seyahat, restoran, alışveriş, sinema gibi sektörlerde talep çılgın şekilde artacak.

Son olarak kriz sonrası oluşacak yeni tedarik zinciri küreselleşmenin ciddi zarar görmesine sebep olacak. Bu durumda yeni bir sermaye harcamasını beraberinde getirecek.

Ünlü yatırımcı ucuz hisselere yöneldi

ABD kâbusu yaşıyor! Ölü sayısı 30 bini aştı

FED sayesinde dipten alma dönemi

Borsalardaki oynaklık iyiye işaret