E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki oynaklık iyiye işaret---

Borsalardaki oynaklık iyiye işaret

Borsalardaki oynaklık iyiye işaret
16 Nisan 2020 - 11:11 borsagundem.com

JPMorgan’ın stratejistlerine göre borsa ve tahvillerdeki oynaklık daha fazla türbülanstan ziyade piyasaları artırabilecek seviyelere geldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapında merkez bankaları ve hükümetler pandemi krizini önleyebilmek için benzeri görülmemiş kurtarma paketleri açıkladıkça borsalardaki dalgalanmalar azalıyor.

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistlerine göre üç temel volatilite alanı olan borsa fonu, likidite ve risk oranlarında ciddi iyileşmeler görüldü.

Mart ayındaki borsaların işleyişindeki ve likiditesindeki bozulmanın ardından 2008 krizinden kötü hale gelen bazı piyasaların likidite miktarlarında ciddi iyileşmeler var.

Korku endeksi olarak bilinen Cboe Volatilite Endeksi (VIX) geçen ay kaotik seviye olan 85’e çıktıktan sonra tekrar 40’ın altına indi. Tahvillerdeki oynaklığı ölçen ICE BofA MOVE Endeksi ise geçen ay 160’ı görürken Salı günü 70’in altına düştü.

Sundial Capital Research’ın Başkanı Jason Goepfert’e göre VIX'in 50 günlük ortalamasının altına düşmesi kısa vadede borsalarda oynaklığa sebep olsa da uzun vadede kötü günlerin geride kaldığının bir işareti.

Borsalar için 45 gün uyarısı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Gözler yeniden haftalık işsizlik başvurularında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)