E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemViyana'da nükleer pazarlık---

Viyana'da nükleer pazarlık

Viyana'da nükleer pazarlık
22 Kasım 2014 - 00:53 borsagundem.com

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin Viyana'daki nükleer müzakerelerinde son tarih olan 24 Kasım öncesi kıran kırana pazarlık

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’daki nükleer müzakereler devam ederken son tarih olarak açıklanan 24 Kasım öncesi pazarlıklar sürüyor.

İran’a Birleşmiş Milletler yaptırımlarının kaldırılması karşılığında, nükleer programını yavaşlatacak anlaşma için pazartesi gününe kadar süre verildi. P5+1 diye anılan grubun planına göre, İran’ın nükleer programı, anlaşmaya sadık kalmazsa ancak bir yılda bir nükleer bomba yapabilecek kapasiteye geriletilecek. 

KERRY VİYANA’DA KALDI

Dün akşam Fransa’nın başkenti Paris’e gitmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, daha sonra uçuşunu iptal ederek Viyana’da kaldı. Kerry’nin, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştüğü belirtildi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Paris’e döndü. Zarif’in de öneriyi görüşmek için Tahran’a gideceği iddia edilse de bu yalanlanarak müzakerelerin devam edeceği açıklandı. Zarif, “Tahran’a dönmeye değecek önemli teklifler yapılmış değil” açıklamasını yaptı. İran’ın nükleer programını ne miktarda yavaşlatacağı konusundaki anlaşmazlığın nihai anlaşmaya varmayı güçleştirdiği söylenirken Kerry, verilen mühletin uzatılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)