E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSamaras sabuna kadar alıp gitti---

Samaras sabuna kadar alıp gitti

Samaras sabuna kadar alıp gitti
28 Ocak 2015 - 07:16 borsagundem.com

Yunanistan’da eski Başbakan Samaras, ayrılırken başbakanlık binasındaki pek çok eşyayı yanında götürdü

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan  Yunanistan’da iktidara gelen  Radikal Sol İttifak’ın (Syriza) lideri Alexis Tsipras, kelimenin tam anlamıyla boş bir  başbakanlık devraldı. Önceki gün yemin ederek göreve başlayan Tsipras, selefi Antonis  Samaras’ın başkent  Atina’daki başbakanlık binasındaki bilgisayarları ve birçok eşyayı yanında götürmesi karşısında şaşkınlık geçirdi. Samaras döneminde görevli personelin de işten ayrıldığı başbakanlık binasında kurmaylarıyla görüşen Tspiras, “Giderken herşeyi götürmüşler. Bir saat elimi yıkamak için sabun aradım” dedi.

4 ‘süper bakanlık’

Önceki gün Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi lideri Panayiotis Kammenos’la koalisyon konusunda anlaşan Tsipras, bakanlık sayısını 19’dan 10’a indirdi. Solcu lider geniş yetkilere sahip 4 ‘süper bakanlık’ kurdu. Buna göre İçişleri, İdari Reform ve  e-Devlet Bakanlığı, Kamu Güvenliği ve Makedonya  Trakya bakanlıklarının birleştirilmesiyle ‘İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanlığı’ oluşturulacak. Diğersüper bakanlıklar ise ‘Denizcilik, Altyapı ve  Turizm Bakanlığı’, ‘Üretim Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanlığı’ ve ‘Kültür,  Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’ olarak açıklandı.

İnternetsiz kaldı...

Alman  Bild gazetesi de Samaras’ın ekibinin yeni Başbakan Tsipras ve ekibine, Başbakanlık konutunun Wi-fi şifresini bile vermediğini yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)