E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Otellerde bayram havası---

​Otellerde bayram havası

​Otellerde bayram havası
23 Temmuz 2014 - 23:37 borsagundem.com

Antalya'da otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyesine ulaştı

Antalya'da Ramazan Bayramı öncesi otellerin doluluk seviyesi yüzde 90 seviyesine ulaştı. Bayrama öncesi yerli turist hareketliliği, Türk turizmini gözdesi Antalya'da otellerin doluluk oranını yüzde 70'lerden yüzde 90'a çıkardı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge destinasyonunda otellerin doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyledi. Otellerin yabancı turist doluluk oranının yüzde 75 ile 80 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Özden, bayram öncesi yerli turist hareketliliğinin yüzde 90 seviyesine çıkardığını kaydetti.

Bu doluluğun kısa süreli bir doluluk olduğunu altını çizen Özden, tek dileklerinin temmuz ayındaki durgunluğun ağustos ayında da sürmemesi olduğunu ifade etti. Bölge destinasyonunun turizm canlılığını başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin oluşturduğunu vurgulayan Özden, "Bu sene beklediğimiz Alman turist hareketliliği oluşmadı. Umarım bayram sonrası oluşur. Bu sene ayrıca Rus turist hareketliliği de geç başladı. Bayram öncesi otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyesine ulaşması turizmcilere kısmen moral oldu. Ama bu kısa süreli bir moral" dedi.

ALMAN TURİST AZALDI
Titretengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgelerinde otellerin doluluk oranının yüzde 85 ile yüzde 90 oranında olduğunu söyledi. 
Bayram öncesi bu sevinenin yüzde civarlarında olduğunu belirten Aydoğan, doluluk oranının kısa süreli olduğunu ve ağustos ayında turizmcilere rahat bir nefes aldıracak canlılığın Alman turistlerin oluşturacağını kaydetti. Bölgede geçmiş yıllara göre yüzde 25 seviyesinde Alman turist düşüklüğü yaşadıklarına dikkat çeken Aydoğan, Almanların bu sene iklimlerinin iyi gitmesine bağlı tatil tercihlerini kendi ülkeleri ile İspanya, Yunanistan ve Fransa olduğunu söyledi. Aydoğan, "Bölgemizin yerli turist potansiyeli yüzde 25 civarında. Bayram öncesi kısa süreli yerli turist canlılığı yaşadık. Bölgemizdeki Alman turist potansiyeli yüzde 55 oranında. Bu sene bu seviye yüzde 30 ile 35 seviyesinde kaldı. Rus turist canlılığı da bu sene geçmiş yıllara göre bir ay geç başladı. " ifadesini kullandı. 

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, bu sene Yunanistan'da otel fiyatlarının düşüklüğüne bağlı yüzde 6'lık Rus turistin tatil için Yunanistan'a gittiğini söyledi. Rus turistlerin, dünyada en önemli tatil tercihlerinin başında Antalya geldiğini belirten Baranov, son yıllarda Hindistan'daki bazı adalara da ilgisinin arttığını ifade etti. Baranov, "Rus turistlerin Antalya tatil tercihinde bir sapma yok. Yüzde 6'lık bir grup Yunanistan'da otellerin ucuz olmasına bağlı Yunanistan'a gitti. Antalya'da konaklama tesisleri Rusların müşteri memnuniyetine uygun olduğu için ağustos ve eylül aylarındaki tercihler yine Antalya olacak. Çünkü Rusların Antalya'da düzenli 20 yıldır tatil yapma alışkanlığı var " dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)