E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Fitch ve Moody's ile ilişkimizi keseriz---

​Fitch ve Moody's ile ilişkimizi keseriz

​Fitch ve Moody's ile ilişkimizi keseriz
16 Eylül 2014 - 00:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin risk taşımadığını belirtip kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinin risk taşımadığını belirten Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi davrandığını söyledi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:
(Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki değerlendirmeleri) 

Türkiye’nin önünde herhangi ekonomik bir risk söz konusu değil, bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Bu açıklamaların ekonomik bir temeli, bilimsel bir temeli yoktur. Bunu geçmişte de yaptılar. Standart and Poors’la ilişkiyi kestik. Bunlar tavırlarını böyle sürdürürlerse başbakana söylerim, ‘bunlarla da ilişkiyi kes, bize bunlar bir şey kazandırmış değil.’ Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala ‘durağandır, budur’ diyorsun. Siyasi yaklaşımlar... Bunların perde arkasında nelerin olduğunun sizler de benim gibi farkındasınız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cancanbay16 Eylül 2014 00:27

    kendisine oy vermedim vermeyide düşünmüyorum ama bu fitch ile moody's in hep borsa yükselmeye başladığında aptalca siyasi risk var öngörülerini anlamış değilim. be kardeşim 12 yıldır her seçimi kazanmış ve 2015 deki seçimide kazanma olasılığı çok yüksek olan bir parti var. siyasi risk var demek bana aptalca geliyor. amaç belli yabancı sermayeyi istedikleri ülkeye çekmek. veya bazı fon lar için alım fırsatına dönüştürmek. bence başka mazeretler bulsunlar...zeybekçinin dediği gibi hangi öngörüleri tuttuki bunların

  • Yatırımcı16 Eylül 2014 00:14

    Haklısın cumhurbaşkanım bastır ülkemizi bu güne kadar ezdiler Manuel'e ettiler artık hakikatı görmeleri gerekir.