E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBİST pit alanlarını satışa çıkardı---

BİST pit alanlarını satışa çıkardı

BİST pit alanlarını satışa çıkardı
22 Şubat 2015 - 11:03 borsagundem.com

Borsa İstanbul yeni seans salonundaki 5 ayrı pit alanını ihaleyle satışa çıkardı.

Borsa İstanbul’da yeni seans salonunun açılışına sayılı günler kala, borsa yönetimi salondaki pit alanlarını da ihaleyle satışa çıkardı. Yeni seans salonundaki terminal alanına her birinde 10 kişilik oturma yeri olan 5 ayrı pit alanını ihaleye çıkaran borsa yönetimi bu alanların yarısını sattı.İhaleye göre, 10 kişilik pit alanını bir kurum tek başına ya da iki kurum ortak olarak alabiliyor. Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, tanesi aylık 20 bin TL + KDV’den ihaleye çıkan pit alanlarının birini İntegral Menkul Değerler’in, birini İş Yatırım ve Ak Yatırım’ın ortak aldığı, diğer bir tanesinin yarısını da Meksa Yatırım’ın aldığı belirtiliyor. Borsacılar, hisse senetleri işlemlerinde pek işlem yapmayan İntegral Yatırım’ın 10 kişilik pit alanı almasını garip bulurken, bu satın almanın tamamen reklam amaçlı olduğu belirtiliyor. 
Çünkü pit alanını satın alan kurumlar, üç boyutlu çatısı bulunan bu alanlarında kendi kurumlarının reklam ve banner’larını döndürebiliyor. Yeni seans salonunda bulunan basın odasının pit alanlarının karşısında bulunması ve Borsa İstanbul’dan yapılacak tüm televizyon yayınları ve çekimlerinin buradan yapılacak olması, alanın kurumlar tarafından reklam mecrası olarak görülmesini sağlıyor.

ODALAR AYLIK 4 BIN 500 LIRADAN KIRALANACAK
Pit alanları için yapılan ihaleye Borsa İstanbul yönetiminin beklediği ilginin gösterilmediği belirtilirken, yeni seans salonunda önümüzdeki günler tek kişilik 13 oda ve 47 tane seans koltuğunun ihaleye çıkacağı söyleniyor. İhalede odalar için belirlenen minumum tutarın 4 bin 500 TL+ KDV, koltukların ise 1.500 TL + KDV olacağı gelen bilgiler arasında.

REKLAM KOŞULLARINI BORSA BELİRLEYECEK
Borsa Istanbul yönetimi üyelere gönderdiği bir yazı ile pit alanlarının reklam amaçlı nasıl kullanılacağına ilişkin bir de bilgilendirme yaptı. Buna göre, pit alanlarında kullanılacak reklam bandı 50 cm yüksekliğinde. Reklam alanları tüm seans boyunca pit alanı kiralayan aracı kurumun belirlediği ve borsa yönetiminin onayladığı içerikte kullanılabilecek. Personeli rahatsız etmemek için görsel animasyon ve tasarımlarda açık renk fon, yüksek ışık ve kontrast kullanılamayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)