E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiGruplar ayrıldı kârlı hisselere talep arttı---

Gruplar ayrıldı kârlı hisselere talep arttı

Gruplar ayrıldı kârlı hisselere talep arttı
05 Ocak 2015 - 12:27 borsagundem.com

BİST 100 endeksi ABCD gruplarına ayrıldı, yatırımcılar karlı hisselere yöneldi

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler ABCD gruplarına ayrıldıktan sonra ilk işlem gününde C ve D grubuna alınan hisselerin birçoğunda yüzde 20’lere varan düşüşler gözlenirken, A ve B grubu hisselerde de yatırımcılar daha seçici davranmaya başladı. Nispeten ucuz kalmış sektörlere ilginin artması beklenirken, sektör içinde de hisse ayrımları belirgin olarak ortaya çıkıyor.
 
Hisselerin yeni gruplarında işlem görmeye başladığı 2. işlem gününde bu seçicilik çimento sektörü ile öne çıkmış görünüyor. Tüm hisselerde en çok yükselen hisseler arasında ilk sırları çimento şirketleri aldı. Bunlar arasında Aslan Çimento yüzde 9,77 yükselişle ilk sırayı alırken, Çimbeton yüzde 8,51 ve Nuh Çimento yüzde 5’lik primle Aslan Çimento’yu takip eden hisseler oldu. Afyon ve Batı Söke hisselerinde de yüzde5’e varan yükselişler gözleniyor. Bunların arkasından gelen Söktaş, Ege Gübre Mardin ve Konya çimento hisselerinde yatırımcılar yüzde 3-4 getiri sağlamış durumda.
 
En çok düşen hisseler arasında ise ilk sırları yine C grubunda yer alan hisseler işgal etmiş durumda. Birlik Mensucat yüzde 10,6, Bisaş yüzde 6,89, Global Men. Değ. Yüzde 6,12, Güler Yat. Hol. Yüzde 6,83, Özbal yüzde 6, Doğan Gazete yüzde 5,46 kayıpla işlem görüyor. Bu hisseleri Körfez GYO, Metemtur, Diriteks yüzde 4’ün üstünde kayıplarla takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ11 Ocak 2015 22:02

    BU KURAL AKIL DIŞI HAK EDEN YÜKSEK GURUBA AYRILSA DAHA DOGRUSU YILLARDIR YATIRIMCIYI SÖMÜRMÜŞ HİÇ KAR AÇIKLAMAMIŞ ŞİRKET A GURUBU ŞİMDİ AKLA VE MANTIGA UYDUMU.

  • ali veli07 Ocak 2015 09:22

    Bunlar hep algı oyunu. Ortada bi kazanç yok birşey yok torbadan yükseliyor.Sonra üzülen yine ky olacak. dikkat arkadaşlar. pd/dd ve favök gibi değerlere bakıp alın .YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. pd/dd 20 olmuş 50 olmuş neyi fiyatlıyıcaz. yer mi kalmış.