E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiGLYHO: Global Liman halka arz süreci---

GLYHO: Global Liman halka arz süreci

GLYHO: Global Liman halka arz süreci
13 Nisan 2015 - 17:01 borsagundem.com

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kutman, Global Liman İşletmeleri'nin halka arz sürecinin mayıs ayının ilk haftasında biteceğini belirtti

Global Holding bünyesindeki Global Liman'ın halka arzının yaklaştığına değinen Kutman, "Süreç mayıs ayının ilk haftasında biter. Şu anda süreç çok iyi gözüküyor. Hem rakamdan hem de talepten memnunum" dedi.  

Global Liman'ın halka raz sürecine ilişkin açıklamalar Global Yatırım Holding hisselerinin yüzde 9 primle 2,35 TL'ye yükselmesine neden oldu.

Anadolu Ajansı'nın hbaerine göre Kutman, 2015 yılında başka bir şirket halka arz etmeyi düşünmediklerini belirterek, "2016'nın üçüncü veya 2017'nin ilk çeyreğinde Naturelgaz şirketimiz belli bir olgunluğa gelmiş olacak. Naturelgaz'ı da bir şekilde 2017'de halka arz etmeyi değerlendireceğiz" diye konuştu. 

"Hukuken nakit temettü verebilirsek, vereceğiz"

Global Yatırım Holding yatırımcılarına temettü ödenmesine ilişkin bir soru üzerine Kutman, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de maalesef SPK'nın ve Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği, benim de anlayamadığım 2 ayrı bilanço yayınlıyoruz. Biri vergi bilançosu, biri de Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS). Birinde kar çıkıyor, diğerinde zarar. İkisi bir türlü bizde birleşmiyor. Biz geçtiğimiz 3-4 yıl temettü dağıtamadığımız için, payları piyasadan geri aldık. En azından satmak isteyen ortağımızın hissesinin fiyatı yükselir, satar. Dolayısıyla her yıl yaklaşık yüzde 9,5 temettü verimine denk gelen bir hisseyi geri aldık. ABD'de hisse geri alımı, nakit temettüden çok daha değerlidir. Geçtiğimiz 3 yıl biz bunu yaptık, bu yıl da mutlaka böyle bir şey yapacağız. Hukuken nakit temettü verebilirsek, vereceğiz. Ancak veremezsek hisse geri alımı yapacağız." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,03
En Yüksek: 14,20
En Düşük: 13,83
Değişim -0,43 %
FK: 6,33
PD / DD: 1,99
İşlem Hacmi 144.161.212
Toplam Adet: 10.294.801
Ağırlıklı Ort.: 14,00
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)