E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiAVIVA: Avivasa'nın arzı bahane, yükseliş şahane---

AVIVA: Avivasa'nın arzı bahane, yükseliş şahane

AVIVA: Avivasa'nın arzı bahane, yükseliş şahane
05 Kasım 2014 - 11:26 borsagundem.com

Aviva Sigorta, Avivasa Hayat ve emeklilik A.Ş.'nin gündeme gelen halka arzıyla yükselişe geçti

Yüzde 98,66'sı Aviva International Holdings'e ait olan ve yüzde 1,34 halka açıklık oranıyla Borsada işlem gören Aviva Sigorta A.Ş. payları 4 günde yüzde 60 yükseldi. Dolaşımda 2 milyon adet hise bulunuyor. Hisseler 31/10/2014 tarihinde 3,14 TL'den yükselmeye başlayarak başlayarak 5,04 TL'ye kadar tırmandı. Bu yükselişte 6-7 Kasım'da halka arzı gerçekleştirilecek olan AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş.'nın ortaklık yapısında ise Sabancı Holding ve Aviva Europe yüzde 49,83 oranında paya sahipler ve tamamen Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket. Aviva, İngiltere'de kurulmuş bir halka açık şirket. Aviva Europe SE'nin sermayesini oluşturan payların tamamı Aviva Group Holdings Limited'e ait. Aviva Group Holdings Limited ise doğrudan Aviva'ya ait.

AvivaSa Emeklilik ve Hayat A.Ş.'nin Aviva Sigorta ile ortaklığı olmamasına rağmen isim benzerliği bu yükselişe bahane oluşturdu. Aviva Sigorta hisseleri bugünkü yükselişle çıkışını 4. güne taşıdı fiyat 5,04 TL.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)