E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKAYMAKLI EKMEK KADAYIFLI, PROMOSYON YOLSUZLUĞU---

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFLI, PROMOSYON YOLSUZLUĞU

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFLI, PROMOSYON YOLSUZLUĞU
30 Mayıs 2010 - 16:10 borsagundem.com

Dış Ticaret Kontrolörünün Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tuncer Kayalar hakkında hazırladığı inceleme raporunda banka promosyonunun şahsi harcamalara kullanıldığı ortaya çıktı.

Dış Ticaret eski Müsteşarı Tuncer Kayalar’ın banka promosyonunu şahsi harcamalarında kullandığı ortaya çıktı. Kaymaklı ekmek kadayıfı, çikolata, çiçek, dalış elbisesi, bilgisayar, inşaat malzemeleri, doğalgaz ödemesi, mobilya, halı saha ücreti, trafik cezası ve spor ayakkabı ödemelerinin harcamalar arasında yer aldığı dikkat çekti. Dış Ticaret Kontrolörünün, Dış Ticaret eski Müsteşarı Tuncer Kayalar’ın Kenya Büyükelçiliğine atandığı sırada hazırladığı inceleme raporuna göre, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Vakıfbank arasında imzalanan anlaşma sonrasında promosyonun Başbakanlık Genelgesine aykırı olarak harcandığı belirlendi. ANKA’nın edindiği 22 Ekim 2009 tarihli inceleme raporuna göre, 15 Temmuz 2005-15 Temmuz 2008 dönemi için tahsis edilen 645 bin TL’lik banka promosyonunun 644 bin 542 TL’sinin, 15 Haziran 2007-15 Temmuz 2011 dönemi için tahsis edilen 127 bin TL’nin ise 126 bin 904 TL’sinin harcandığı tespit edildi. -BANKA PROMOSYONU İLE RAMAZAN YARDIMI- 15 Temmuz 2005-15 Temmuz 2008 tarihleri arasında bir çok harcamanın yer aldığı dikkat çekti. Ankara’nın en lüks restoranlarda yenilen yemeğin faturaları harcamalar arasında bulunduğu görüldü. Ayrıca, yeraltı deniz spor malzemeleri, meyveli soda meşrubat, halı saha ücreti, spor ayakkabı, tekmelik, dizlik, flama, top, kaymaklı ekmek kadayıfı, çiçek, dalış elbisesi, bilgisayar, inşaat malzemeleri, doğalgaz ödemesi, mobilya, trafik cezası, yürüyen yazı, yöresel kilim, çanta, takım elbise, çikolata, otel konaklama, meyve, gazete ve akıllı sayaç faturaları da raporda kayıtlara geçti. Öte yandan bankadan alınan promosyonlarla 42 bin 851 TL’lik ramazan paketlerinin de alındığı belirlendi. -PROMOSYONLA TRAFİK CEZASI DA ÖDENMİŞ- Raporda, üç adet notebook, iki tane dijital kamera, 70 ekran televizyon, iki adet plazma televizyon, iki adet cep telefonu, soğutucu, iki adet klimanın demirbaş kaydına alınması gerektiği, ancak bunların demirbaş kaydına alınmadığı belirtilerek, söz konusu promosyonun yemek, çikolata, çiçek, hediye çeki, dalış bilgisayarı, muhtelif sayıda kalem ve saat, doğal beslenme ürünleri, çanta ve aksesuarları, trafik cezası, doğalgaz, yenilen yemek ile yapılan gazete ve market alışverişi gibi harcamaların kurum ihtiyaçlarıyla ne kadar ilgili olduğunun anlaşılamadığı, harcamaların daha çok kişisel ihtiyaçları karşıladığının düşünüldüğü vurgulandı. Raporda, “Söz konusu banka promosyonun harcanmasından sorumlu olan merkez teşkilatındaki üst yönetici olarak Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tuncer Kayalar’ın aylıktan kesme cezası ile cezalandırılması sonucu ortaya çıkmaktadır” denildi. -RAPOR İŞLEME KONULMADI- Yetkililerden edinilen bilgiye göre, hazırlanan rapor önce işleme konulmadı. Ancak daha sonra rapor üzerine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kayalar hakkında soruşturma başlattı. Kayalar hakkında hazırlanan inceleme raporundan sonra başka müfettişlere soruşturma raporu hazırlatılması için talimat verildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)